Proglašena izborna lista „Kragujevačka priča i Tolerancija – Boris Kovačević Šuma“

Petak, 13 Mart 2020 15:16Autor: Jovana Mladenović

Gradska izborna komisija proglasila je Izbornu listu „Kragujevačka priča i Tolerancija – Boris Kovačević Šuma“ za predstojeće lokalne izbore. 

Nosilac liste je Boris Kovačević Šuma, a ona ima 36 odborničkih kandidata. 

Kovačević uz izjavu ima i pojašnjenje zašto je lista skraćena: "Izbori i predizborne radnje za nas koji se bavimo ovim poslom možda jesu najvažniji, ali ima nešto i bitnije od toga. Trenutna situacija i korona virus su nas primorali da završimo sa poslom ranije jer nismo hteli da podršku našoj listi predstavljamo kroz broj potpisa i zovemo ljude u naše prostorije u trenutku kada nije preporučljiv boravak u zatvorenom prostoru. Iako smo imali više, listu smo iz tih razloga predali sa 36 odborničkih kandidata, a svi ostali će učestvovati kao aktivisti jednako kao da su na listi".

Lista je formirana na osnovu potpisivanja političkog sporazuma između građanskog pokreta „Kragujevačka priča“ i koalicije „Tolerancija“ koju čine stranke nacionalnih manjina. 

"Budući da delimo iste vrednosti razvoja lokalne samuprave, slobode medija, tolerancije, solidarnosti i zaštite ljudskih i manjinskih prava brzo i lako smo dogovorili da tako nastupamo na izborima, jer želimo da ovaj grad izgleda drugačije i da bude mnogo bolje nego kako danas izgleda. Izbori su jedan vrlo ozbiljan i odgovoran posao i za učesnike izbornog procesa i za građane. Dešava se da su mnogi nezadovoljni situacijom u gradu, a godinama glasaju iste opcije. Neophodna nam je promena, nova energija, novi ljudi da Kragujevac izgleda drugačije, kako bismo stvorili sredinu na koju ćemo biti svi ponosni", poručio je Kovačević.

Najnovije vesti iz ove kategorije