Info

Proglašena izborna lista „Kragujevačka priča i Tolerancija – Boris Kovačević Šuma“

Autor: Jovana Mladenović
15:16 | Petak, 13 03 2020

Gradska izborna komisija proglasila je Izbornu listu „Kragujevačka priča i Tolerancija – Boris Kovačević Šuma“ za predstojeće lokalne izbore. 

Nosilac liste je Boris Kovačević Šuma, a ona ima 36 odborničkih kandidata. 

Kovačević uz izjavu ima i pojašnjenje zašto je lista skraćena: "Izbori i predizborne radnje za nas koji se bavimo ovim poslom možda jesu najvažniji, ali ima nešto i bitnije od toga. Trenutna situacija i korona virus su nas primorali da završimo sa poslom ranije jer nismo hteli da podršku našoj listi predstavljamo kroz broj potpisa i zovemo ljude u naše prostorije u trenutku kada nije preporučljiv boravak u zatvorenom prostoru. Iako smo imali više, listu smo iz tih razloga predali sa 36 odborničkih kandidata, a svi ostali će učestvovati kao aktivisti jednako kao da su na listi".

Lista je formirana na osnovu potpisivanja političkog sporazuma između građanskog pokreta „Kragujevačka priča“ i koalicije „Tolerancija“ koju čine stranke nacionalnih manjina. 

"Budući da delimo iste vrednosti razvoja lokalne samuprave, slobode medija, tolerancije, solidarnosti i zaštite ljudskih i manjinskih prava brzo i lako smo dogovorili da tako nastupamo na izborima, jer želimo da ovaj grad izgleda drugačije i da bude mnogo bolje nego kako danas izgleda. Izbori su jedan vrlo ozbiljan i odgovoran posao i za učesnike izbornog procesa i za građane. Dešava se da su mnogi nezadovoljni situacijom u gradu, a godinama glasaju iste opcije. Neophodna nam je promena, nova energija, novi ljudi da Kragujevac izgleda drugačije, kako bismo stvorili sredinu na koju ćemo biti svi ponosni", poručio je Kovačević.