Proglašena izborna lista “Veroljub Verko Stevanović – Svi na ovu stranu” - Verko: Očekujem pobedu (FOTO)

Petak, 06 Mart 2020 21:30Autor: Branko Vukašinović

Izborna lista “Veroljub Verko Stevanović – Svi na ovu stranu”, koju je večeras podnela istoimena koalicija koju čine Zajedno za Šumadiju – Zdrava Srbija, kragujevački Srpski pokret obnove i Bolja Srbija, odlukom Gradske izborne komisije naći će se na glasačkom listiću pod rednim brojem 2. na predstojećim lokalnim izborima zakazanim za 26. april. Nosilac liste i kandidat za gradonačelnika Veroljub Verko Stevanović izjavio je da bez dileme očekuje pobedu i najavio je da će odmah krenuti sa realizacijom 100 projekata koji će, kako naglašava, učiniti Kragujevac  prestonicom razvoja.  

Koalicija “Svi na ovu stranu”, koju pod vođstvom Veroljuba Verka Stevanovića čine Zajedno za Šumadiju – Zdrava Srbija, kragujevački Srpski pokret obnove i Bolja Srbija predala je večeras Gradskoj izbornoj komisiji izbornu listu pod nazivom “Veroljub Verko Stevanović – Svi na ovu stranu”. Gradska izborna komisija je saopštila da je lista sa 87 kandidata za odbornike proglašena sa validnih 2.685 potpisa podrške građana i da će se na glasačkom listiću naći pod rednim brojem 2. 
Kandidat za gradonačelnika Kragujevca i nosilac liste koaclije “Svi na ovu stranu”, Veroljub Verko Stevanović izjavio je da na predstojećim lokalnim izborima, bez dileme, očekuje pobedu.

Ovaj grad je doveden do ruba propasti, totalno je devastiran i mora da se vodi na drugi način. Apsolutno smo spremni da realizujemo više do 100 projekata koje smo najavili, a to ćemo početi prvog dana kada dođemo na čelo grada. Kragujevac zaslužuje drugo mesto u Srbiji, ako ne i prvo, i ostvarićemo to kroz našu pobedu. Ponosni smo na našu izbornu listu na kojoj su više od polovine žene. Trudili smo se da u proteklih par meseci odaberemo prave ljude, uzimajući u obzir mnogo toga, odanost, vernost, požrtvovanost, želju za radom i dokazivanjem. Na listi je drugi Milan Urošević, naš vrlo prisan koalicioni partner, a to namerno kažem jer moji koreni su iz Srpskog pokreta obnove, a ta stranka slavi 30 godina od osnivanja i kroz nju su prošli možda najbolji ljudi ove zemlje, a naš drugi koalicioni partner je Bolja Srbija, na čelu sa Draganom Jovanovićem iz Topole“, rekao je Stevanović. 

Prema rečima Milana Uroševića, kvalitet izborne liste “Veroljub Verko Stevanović – Svi na ovu stranu” je u ljudima i idejama, odnosno u više od 100 projekata, kojima kredibilitet daje Stevanović, koji je, kako kaže, sinonim za reč gradonačelnik.  

Sve ono što je urađeno u prethodnom periodu kada je Kragujevac bio nazivan dolinom gladi, a nakon toga, Stevanovićevim dobrim vođenjem, postao po mnogim parametrima drugi u našoj zemlji, daje nam kredibilitet da možemo da pričamo o realizaciji 100 projekata, ali i dobra komunikacija koju planiramo da imamo sa državni organima, da se i veliki projekti od nacionalnog značaja realizuju u Kragujevcu. Mi to umemo, možemo i želimo. Upravo, iskustvo koje imamo nam daje tu mogućnost da od prvog dana prionemo na posao“, rekao je Urošević.  

Na pitanje da prokomentariše to što se nalazi na republičkoj listi kandidata za narodne poslanike Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije, a na lokalu je u koaliciji Veroljubom Stevanovićem, Urošević kaže da je to jedan od garancija da će najavljenih 100 projekata biti i realizovani.   

Nalazim se na listi Srpskog pokreta obnove, stranke čiji sam član od njenog osnivanja, iako sam tada bio maloletan. Ponosan sam na tu činjenicu da sam u ime svoje stranke predložen da budem narodni poslanik u republičkoj Skupštini. Misim da će ta činjenica biti jedan od garanta ostvarenja našeg programa, koji se odnosi na saradnju sa državom. Mislim da je to dobra poruka i da Kragujevčanima, nakon te informacije, treba da budu neke stvari jasnije. Znate da relacije na lokalu i sa republikom u prethodnom periodu nise bile sjajne i mi možemo to da popravimo i da realizujemo projekte o kojima govorimo uz jednu dobru komunikaciju sa državom“, kaže Urošević.  

Na to se nadovezao i Stevanović, koji je rekao da nije slučajno za predstojeće lokalne izbore izabran slogan “Svi na ovu stranu“, dodajući da je to bukvalno poziv svim ljudima da bez obzira na opredeljenost budu na njegovoj strani i zajedničkim snagama Kragujevac učine prestonicom razvoja.

Galerija slika

Najnovije vesti iz ove kategorije

f