Program UN za razvoj: 50.000 evra za organizacije civilnog društva

Sreda, 07 Mart 2018 15:00Autor: Jovana Mladenović

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i grad Kragujevac raspisali su konkurs za finansiranje projekata organizacija civilnog društva u okviru kog će kroz grantove biti podeljeno 50.000 evra. 

Projekat je deo Regionalnog programa lokalne demokratije na zapadnom Balkanu (Reload), a za zainteresovane organizacije danas je upriličen informativni dan u zgradi Grada. 

Reload je regionalni projekat koji finansira Evropska unija i koji ima za cilj jačanje partnerstva između jedinica lokalne samouprave i civilnog društva širenjem transparentnog pristupa finansiranja organizacija civilnog društva iz budžeta lokalnih samouprava, u skladu sa strateškim prioritetima u potrebama lokalnog stanovništva.

Grad Kragujevac je u partnerstvu sa UNDP, 2018. godine dobio grant od 50.000 evra koji će biti namenjen za podršku projektima organizacija civilnog društva sa teritorije grada Kragujevca. Takođe će 2019. godine ovaj projekat biti nastavljen sa istim iznosom sredstava. Ukupno je tri oblasti u okviru kojih će organizacije civilnog društva moći da apliciraju: podrška osetljivim grupama građana, mladi i zaštita životne sredine i zdravlja ljudi.

Rok za podnošenje predloga projekata je 27. mart, a vrednost pojedinačnog granta ne sme biti manja od 5000 evra i ne veća od 35.000 evra. 

Sve potrebne informacije i tekst konkursa nalaze se na internet stranici grada Kragujevca i UNDP/Reload. Za zainteresovane učesnike biće organizovan i dvodnevni trening, 12. i 13. marta, u prostorijama Crvenog krsta, na kome će dobiti mogućnost da na svojim projektnim predlozima rade zajedno sa trenerima.

Najnovije vesti iz ove kategorije