Info

Proizvodnja novog modela u Fiatu? Evo šta kažu u Samostalnom sindikatu

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Sreda, 24 02 2021

Ko zna koji put pojedini mediji najavljuju, pozivajući se na italijanske izvore, da će u kragujevačkoj fabrici FCA Srbija narednih godina početi proizvodnja novog modela. Kompanija se ne oglašava, a sindikalci i radnici se nadaju. 

U fabrici “FCA Srbija“ više neradnih, nego radnih dana. Razlog je, kako kažu u Samostalnom sindikatu ove kompanije, pad potraženje za automobilom Fiat 500 L na tržištu. Nadu u više posla ulivaju nezvanične najave iz italijanskih medija da menadžment novoformirane kompanije Stelantis, koju uz Fiat čini još nekoliko svetski poznatih proizvođača automobila, planira novi model za kragujevačku fabriku. Istini za volju, bilo je više takvih najava i prethodnih godina.   

Nažalost, u celom prethodnom periodu bili smo svedoci da to nisu bile validne informacije. Jedina prava informacija, da li će se raditi novi model i u kom periodu mogu se dobiti sa dve adrese, jedna je FCA Srbija, a druga je Italija. Od njih će doći informacije o početku pripreme i proizvodnji novog modela. Svi u Fiatu željo iščekuju početak proizvodnje novog modela jer ćemo tada imati veću upošljenost, veći obim proizvodnje, a samim tim biće i veće plate što je cilj svih nas. To se ne odnosi samo na radnike FCA, već i na kooperante, koji zavise od našeg rada i proizvodnje“, izjavio je za Prvu televiziju predsednik Samostalnog sindikata u “FCA Srbija“, Saša Đorđević. 

Kompanija FCA Srbija se, kao i prilikom prethodnih spekulacija u medijima o proizvodnji novog modela u kragujevačkoj fabrici, ni ovaj put nije oglašavala. 

Izvor: TV Prva i InfoKG