Info

PRONAĐEN nestali Kragujevčanin: Ovo su detalji potrage (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
09:08 | Subota, 01 08 2020

Kragujevčanin Vučina Kokerić, koji je nestao juče oko 5 sati, pronađen je sinoć, saznaje portal InfoKG. Čovek je, na sreću, pronađen živ, ali sa vidiljivom povredama, te je hospitalizovan u Kliničkom centru.

U cilju potrage formiran je tim u kome su učestovali pripadnici Uprave za vanredne situacije i vatrogasci spasioci, kojim je koordinirao načelnik Uprave Zoran Kočović, a pomagala je i sama porodica nestalog. Njemu, ali i celokupnom timu, ćerka nestalog je na društvenim mrežama javno uputila zahvalnost što je njen otac pronađen živ. 

Najpre je oko 15 časova pretražena okolina Šumaročkog jezera, ali ni nakon više sati potraga nije urodila plodom. Zatim je uveče tim po drugi put izašao na teren, ovoga puta u Bresnicu, jer je porodica nestalog posumnjala da bi on mogao da se nalazi tamo. Čovek je, na sreću, u kasnim večernjim satima pronađen kod silosa u ovom naselju.

Prebačen je u Klinički centar, gde je zadržan na lečenju.

U izjavi za naš portal, ćerka Vučine Kokerića, Marija, nije imala dovoljno adekvatnih reči koliko je u njoj divljenja i zahvalnosti timu UVS, svom momku, ali i poznaniku koji se samoiniicjativno priključio potrazi: "Moj otac je dementan od novembra prošle godine nakon što je primio vakcinu protiv sezonskog gripa, pritom je srčani bolesnik koji je operisan u ranim tridesetim godinama, pije znatnu količinu lekova... Terapiju juče nije uzeo, napolju je bilo nepodnošljivo vruće, prevalio je veliku kilometražu peške od Šumarica gde živimo do silosa u Lekinoj Bari gde smo živeli pre 20 godina, bez vode, čovek koji hoda nestabilno i pada... Taj tim koji je sastavio Zoran Kočović pokazao mi je da u ovim vremenima ipak ima nesebično plemenitih ljudi. Tragali su za mojim ocem kao za nekim svojim. Taj veliki čovek, lider je koji je okupio jednako divne ljude koji su bili požrtvovani, uporni, satima pretraživali teško pristupačni teren oko jezera, a kada smo kasnije oca tražili kod silosa ulazili su u rupe dubine po nekoliko metara prateči tragove. Uz mene je sve vreme bio moj momak Miloš koji mi je bio najveća podrška i tragao za mojim ocem kao da je njegov, ali i mladić koga znam samo iz viđenja, Aleksandar Marić, koji je otkazao sve obaveze i sam se priključio nama, jer ima takav motor kojim je mogao da se probija kroz šumu i gusto rastinje. On je kasnije išao i po Velikom parku, usput se raspitivao kod ljudi koje je sretao... U celodnevnoj molitvi bilo je i bratstvo Manastira Svete Trojice kod Ljubovije. Svi oni su me podržavali "da ne padnem" i vere me uprkos svemu nije napustila"...

Podsetimo, juče oko 5 sati Kokerić je nestao, a poslednji put je viđen kod Šumaričkog jezera. Kako je rekla porodica u apelu za pomoć pri traganju, on je dementan i težak srčani bolesnik.