InfoFoto: Privatna arhiva

Propada KORITO LEPENICE - Ko je nadležan?

Autor: Jovana Mladenović
12:00 | Četvrtak, 20 06 2024

Korito reke Lepenice u Kragujevcu polako ali sigurno propada, što je uočljivo svim prolaznicima. Za održavanje istog nadležno je preduzeće Srbijavode, ali na naša pitanja o ovom problemu nisu odgovorili.

"U koritu Lepenice je otpočeo jak proces erozije. Voda se sliva svaki dan, zemljani deo se već sručio u rečno korito. Koliko vidim, čak su i betonski ojačani delovi korita počeli da se odlamaju, pa su se delovi kamenih blokova nataložili. Ukoliko se ovo uskoro ne sanira, mostovi, kao i put, mogu da budu ugroženi", smatra jedan od čitalaca portala InfoKG.

Za održavanje korita Lepenice zaduženo je preduzeće Srbijavode. Kako bismo proverili da li urušavanje korita Lepenice evidentiraju kao problem, te kakvi su plan i dinamika održavanja, kontaktirali smo ih, ali odgovre na naša pitanja nismo dobili.

"Svakog dana prelazim preko mosta, niko od nadležnih ne sanira ovaj problem mesecima i korito sve više propada", naglašava jedan naš sugrađanin.

Pošto ostajemo bez adekvatne informacije iz preduzeća Srbijavode za ne bez razloga zabrinutu javnost, možemo samo da apleujemo na nadležne da ovu situaciju evidentiraju kao problem i pozabave se boljim održavanjem korita Lepenice u Kragujevcu.