Info

Propali pregovori oko Fiata, sutra protest radnika ispred Skupštine grada

Autor: InfoKG
11:40 | Četvrtak, 16 06 2022

Pregovori u okviru radne grupe za Fiatove radnike su propali i mi od sutra krećemo u proteste i blokade, rekao je danas agenciji Beta predstavnik radnika i član pregovaračko tima Đorđe Milojević, prenose mediji.

On je kazao da je danas obavešten iz kabineta premijerke Ane Brnabić, od člana radne grupe, da "oni nisu u mogućnosti da izađu sa ponudom na zahteve radnika do utorka".

Prema rečima Milojevića, rečeno mu je da još traje prijavljivanje radnika za odlazak u inostranstvo i oni ne žele da svojom ponudom "ugroze projekat Fiat".

"Mi ne želimo da se ovo odugovlači. Nećemo čekati utorak, već ćemo se sutra u 12 časova okupiti ispred zgrade gradske uprave i organizovaćemo blokade", poručio je Milojević.

Radna grupa je pregovarala o statusu radnika Fiata u kragujevačkoj fabrici automobila zbog prelaska na proizvodnju električnog automobila jer će deo radnika biti višak, a deo treba da ide na rad u inostranstvo u Stelantisovim fabrikama u inostranstvu.

Predsednik Samostalnog sindikata fabrike FCA Srbija Saša Ðorđević rekao je da se do utorka 137 radnika prijavilo za rad i inostranstvu, što je uslov da zadrže posao kada Stelantis grupa počne da proizvodi električno vozilo u ovom pogonu.

Rok za prijavljivanje produžen do ponedeljka 20. juna u 13 časova. 

Izvor: Agencija Beta, mediji