InfoFoto: Milan Nikić

Protest kragujevačkih ugostitelja

Autor: InfoKG
14:45 | Petak, 16 10 2020

Kragujevački ugostitelji protestovali su ispred zgrade lokalne samouprave zbog radnog vremena restorana i kafića koje je dva sata kraće nego u Beogradu.

Tročlanu grupu predstavnika ugostitelja primio je na sastanak gradonačelnik Nikola Dašić, sa saradnicima i direktorima zdravstvenih ustanova.

"Zatražiću od republičkog Kriznog štaba da ugostiteljski objekti u Kragujevcu produže radno vreme, pa da kao i u Beogradu rade do 23 časa, a ne do 21 sat. U Kragujevcu je i dalje na snazi vanredna situacija, pa molim ugostitelje da u svojim objektima primenjuju sve epidemiološke mere. Kragujevac je žarište koronavirusa i svi moraju na to da gledaju kao na realnu činjenicu", rekao je gradonačelnik Nikola Dašić.

Zahtev ugostitelja je i da se poreska politika, prvenstveno PDV, uskladi sa trenutnom krizom oko koronavirusa i da im se na nivou Srbije omoguće olakšice.

Ugostitelji su nakon sastanka rekli da će o svojim daljim potezima odlučiti za nedelju dana, kada vide rezultate obećanja gradonačelnika Kragujevca.

Izvor/Foto: Milan Nikić, N1