InfoFoto: Milan Nikić - N1

Prvaci jednog odeljenja OŠ "Živadinka Divac" ponovo u klupama, postignut dogovor sa direktorom

Autor: InfoKG
11:45 | Ponedeljak, 30 01 2023

Učenici odeljenja I/2 Osnovne škole “Živadinka Divac” iz Kragujevca od jutros ponovo pohađaju nastavu, piše Danas. Oni su se posle pet dana odsustva, zbog protesta roditelja, vratili u školske klupe, jer je došlo do dogovora između direktora škole i nezadovoljnih roditelja.

U dopisu koji je medijima dostavio direktor OŠ “Živadinka Divac“ Milan Grujović navodi se da su, posle protesta zbog prijama nove učiteljice, roditelji na sastanku sa predstavnicima škole prihvatili realizaciju nastavnog plana i programa u odeljenju celodnevne nastave kakva je bila organizovana i u prvom polugodištu.

Grujović je dodao da sve funkcioniše po Godišnjem planu i ustaljenom rasporedu u radu ove ustanove.

I roditelji kragujevačkih prvaka su za Danas potvrdili da se deca od jutros nalaze u školi, ali ističu da dogovor nije baš onakav kakvim ga direktor predstavlja.

Oni objašnjavaju da su pristali da deca i dalje pohađaju celodnevnu nastavu, ali da im sve bitne predmete predaje stara učiteljica Marija Cvejić.

Učiteljica koja je primljena umesto koleginice kojoj je istekao ugovor na određeno vreme, deci će, po rečima roditelja, predavati likovno, muzičko i fizičko vaspitanje, i takav dogovor je za sada umirio roditelje.

Da podsetimo, đaci ovog odeljenja cele prošle nedelje nisu pohađali nastavu jer im to nisu dozvoljavali roditelji, nezadovoljni činjenicom da su dobili novu učeteljicu koja, iako ima devet godina iskustva rada u školi, nikada nije obavljala posao učiteljice.

Oni su zahtevali od direktora da sve predmete u celodnevnoj nastavi deci predaje učiteljica Marija Cvejić, dok bi nova koleginica bila sa decom u dnevnom boravku, kada oni rade domaće zadatke.

Roditelji su pretili i da će decu ispisati iz škole, ukoliko ne dođe do dogovora.

Ipak, kako se navodi napravljen je kompromis, pa će im nova učetiljeci predavati samo tri predmeta, što je đake vratilo u školske klupe.

Izvor: Danas