Info

Prvi "Holiday Inn" hotel van Beograda gradiće se u Kragujevcu

Autor: Jovana Mladenović
15:13 | Četvrtak, 22 09 2022

Kragujevac će dobiti hotel internacionalnog brenda Holiday Inn Express, i to će biti prvi hotel ovog brenda koji će se graditi van Beograda. 

Ipak, treba podsetiti da ovo nije prvi put da se najavljuje izgradnja ovog hotela. Naime, izgradnja hotela "Holiday Inn" u Kragujevcu bila je najavljena i za 2009. godinu, ali do te investicije nije došlo.

Ovo je rečeno na današnjem radnom sastanku koji je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić održao sa predstavnicima International Hotel Group Živoradom Vasićem, regionalnim direktorom grupe i Nikolom Makojevićem, koji su gradonačelniku i njegovim saradnicima predstavili ovu investiciju. Sastanku se, putem video linka pridružio i Hylko Versteeg, rukovodilac sektora ѕa razvoj u Južnoj Evropi.

- International Hotel Group (IHG) koja ima više od 6000 hotela u svetu je odlučila da napravi partnerstvo u Kragujevcu, i posle šest hotela koje ima u Beogradu, prvi Holidej in hotel van Beograda biće izgrađen u Kragujevcu. Holidej in je brend koji broji 1400 hotela u Evropi, to je najveći internacionalni brend u okviru International Hotel Group. Jako smo radosni zato što ulazimo u jedan grad koji je u ekspanziji, industrijski grad, četvrti po veličini u Srbiji i mislimo da je jednom takvom gradu potreban internacionalni brend – kazao je Živorad Vasić, regionalni direktor IHG grupe.

Hotel će biti izgrađen na atraktivnoj lokaciji nedaleko od jezera Bubanj, imaće 73 sobe, dva restorana, velike konferencijske sale, sa više od 60 zaposlenih. Početak izgradnje očekuje se u prvom kvartalu naredne godine. Rok za završetak je 18 meseci. Arhitektonsko rešenje koje je predstavljeno na sastanku, prepoznatljivo je za Kragujevac i u skladu je sa novim propisima koji predviđaju primenu najsavremenijih ekoloških standarda i materijala. Hotel će biti okružen sa puno zelenila na strani koja je okrenuta ka jezeru.