InfoFoto: RTK

Psi zaklali i povredili pola stada ovaca domaćinstvu iz Jovanovca, vlasnik u velikom finansijskom problemu

Autor: InfoKG
13:00 | Utorak, 09 04 2019

U noći između subote i nedelje nekoliko pasa lutalica zaklalo je 12 ovaca i četiri jagnjeta i tako domaćinstvu iz Jovanovca nanelo veliku materijalnu štetu. Više od 10 grla je povređeno, a finansijska šteta prelazi tri hiljade evra.

U nedelju, rano ujutru, oko 3 sata i 30 minuta, Slobodan Blagojević, vlasnik imanja u Jovanovcu, začuo je lavež pasa. Dok je stigao do tora u kome je njegov zet Milosav Miloradović čuvao ovce, pet rasnih pasa probilo je zaštitne ograde, ušlo u tor i zaklalo ovce. Psi su, potom, još nekoliko sati bili na pašnjaku, pokušavajući da pronađu izlaz iz ograđenog prostora, kaže Blagojević.

Materijalna šteta koja je nastala je velika, kaže Milosav Miloradović i dodaje da premašuje tri hiljade evra.

Iako je ostvario prava na podsticaje za kvalitetna priplodna grla, vlasnik ovaca sada gubi pravo na subvencije države i na povraćaj uloženog novca.

O nemilom događaju odmah su obavestili policiju i sve nadležne službe, ali od njih, tvrde, nisu imali veliku pomoć.

U Komunalnoj policiji kažu da procenjuju koliko je situacija na terenu alarmantna i na osnovu prijave šalju ekipu da napravi zapisnik.

Od preko 50 grla ovaca ostalo je 26. Od tog broja, desetak je teško povređeno, pa Miloradović, u svojoj režiji, plaća veterinara, koji pokušava da preostale ovace izleči i spasi skoro sigurne smrti.

Porodice Miloradović i Blagojević nadaju se da će im advokati pomoći i da će neko od nadležnih institucija odgovarati za pse lutalice, koje su im nanele veliku materijalnu štetu.

Izvor/Foto: RTK

Izvor: RTK