InfoFoto: Ilustracija - mup.gov.rs

Pune ruke posla za policiju: U Kragujevcu za nedelju dana zabeleženo više od 1.000 prekršaja

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Četvrtak, 11 04 2019

Na teritoriji grada Kragujevca je tokom prošlonedeljne akcije pojačane kontrole brzine kretanja vozila evidentirano ukupno 1.047 prekršaja, što je za oko 24 odsto više u odnosu na prošlogodišnju kada su zabeležena 793, saopštili su za InfoKG iz ovdašnje Policijske uprave. Pored toga, u okviru dvadesetčetvoročasovne akcije “Speed Marathon“ tokom koje je prošle srede neprekidno merena brzina na najvažnijim putnim pravcima zabeležena su 163 prekršaja. 

Na teritoriji Republike Srbije, a samim tim i u Kragujevcu, policija je od 1. do 7. aprila realizovala akciju pojačane kontrole brzine kretanja vozila. Kontrola je podrazumevala i alkotestiranje vozača, kao i korišćenje sigurnosnih pojaseva. U okviru nje, policija je 3. aprila organizovala i akciju „Speed Marathon“, tokom koje je merena brzina na najvažnijim putnim pravcima neprekidno u trajanju od 24 časa. 

Otkriveno je ukupno 1.047 prekršaja, što je za oko 24 odsto više nego tokom prošlogodišnje akcije kada su evidentirana 793 prekršaja. Tokom prethodne nedelјe, najviše je bilo otkrivenih prekršaja prekoračenja dozvolјene brzine kretanja 999 prekršaja, što je za oko 23 odsto više nego tokom prošlogodišnje akcije kada su zabeležena 762 ova prekršaja. U okviru akcije „Speed Marathon“ na području Kragujevca otrkiveno je 163 prekršaja prekoračenja dozvolјene brzine kretanja“, saopšteno je iz Policijske uprave Kragujevac. 

Inače, akcija pojačane kontrole brzine kretanja vozila organizovana je u 29 država koje su članice međunarodne organizacije TISPOL, odnosno Mreže saobraćajnih policija Evrope.

Iz ovdašnje Policijske uprave apeluju na sve vozače da brzinu kretanja vozila prilagode stanju puta, preglednosti, atmosferskim prilikama, gustini saobraćaja, kao i da poštuju postavlјenu saobraćajnu signalizaciju. Takođe, apeluju na vozače i da ne upravlјaju vozilom pod dejstvom alkohola i da i oni i putnici u vozilu koriste sigurnosni pojas na način na koji je proizvođač vozila to predvideo, jer tako štite svoju i bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju.