Pune ruke posla zbog nevremena: JKP "Šumadija" vraća brojne ulice u prvobitno stanje

Četvrtak, 11 Jul 2019 12:00Autor: Jovana Mladenović

Po nalogu Uprave za vanredne situacije grada Kragujevca, JKP "Šumadija" je u periodu od 23. juna do 9. jula izvodila radove u brojnim mesnim zajdnicama, kako bi se ulice oštećene u nevremenu vratile u prvobitno stanje. Veliki broj ulica nasipan je kamenim materijalom, vršen je iskop kanala, postavljani propusti. 

Radovi su vršeni u Erdeču, Velikom Polju, Beloševcu, Bresnici, Uglješnici, Korićanima, Grošnici, Stanovu, Ilićevu, Baljkovcu, Malim Pčelicama, Maršiću, na Aerodromu.

U Mesnoj zajednici Erdeč sređivani su naselje Staro selo i ulice Dobojska, Živorada Beljića, Bogoljuba Čukića. Takođe i ulice Brđani, Vlade Eleza, Jovana Šarića. U ovom naselju rađena je i vodovdska mehanizacija. 

U Velikom Polju rađene su ulice Ristovačka, Dragiše Nestorovića, Plitvička, Jelene Anžujske, Milovana Dragića (oba kraka), Ružice Vasikić, Blaže Hadživukovića. 

Ulice Kalinovačka, 9. Maja, Gustava Krkleca, Karaula 5 sređivane su u Beloševcu. Takođe i ulice Pirotehničkog bataljona, Petra Jovanovića, Jovana Tomića. U narednoj fazi odrađene su ulice Rečane 12, Kardonska, Rečane 1, 2, 3. Sređen je put za groblje, te ulice Šarplaninska i Zaječarska, Karaula 2, Nevesinjska, Jeliška, Baljkovački put, Artiljerijska, Dravska.

Na vraćanju ulica u prvobitno stanje radilo se i u Bresnici: Viktora Bubnja, Bate Radakovića, Veselina Masleše, Bokeljska, Božidara Adžije, Dušana Srezojevića, Bate Radakovića, doktora Živka Topalovića, Martina Bagija. 

U Mesnoj zajednici Uglješnica radovi su vršeni u ulicama Ljubice Ivošević, Celjska, Liparska, Pilota Maleševića, Preobraženjska, 6. Puka, Dobropoljska, Božidara Maslarića.

U navedenom periodu sanirane su i ulice u Korićanima: Potporučnika Spasića i Masare, Majdanpečka, Donjomahalska, Milutina Rodića, Filipa Filipovića, Prve Internacionale, Slavonska, Aleša Bedlera, Boračka, Đure Salaja, Grada Sinčona. 

U Grošnici rađene su ulice Oktobarskih žrtava, Ivana Ribnikara, Erdečica, Milovana Grujovića, a u naselju Obadi ulice Miluna Grujovića, Dimitrija Ilidžanovića, Grdelička.

U Mesnoj zajedniic Stanovo u prvobitno stanje vraćane su brojne ulice: Marka Zagorca i jedan deo Koruške. U narednoj fazi radovi su se izvodili u ulicama Popadinac, Miluna Grujovića, Milutina Stojanovića, Novice Rankovića, Adama Gvozdenovića. Takođe, sređivane su ulice Levačkog odreda, Kablarska, Branka Ćopića, i Tamnavska. Ulice Kapetan Kočina, Miodraga Aleksića, Milenka Vukadinovića, Marka Simovića, Dragačevska takođe su u prethodnom periodu obuhvaćene radovima. Mehanizacija JKP Šumadije našla se i u ulicama Kraljevačkog Bataljona, Miloša Terzića, Albanske spomenice, Hasana Brkića.

Na vraćanju u prvobitno stanje JKP Šumadija radila je na ulicama u Ilićevu. To su: Dimitrija Katića, Dubravska, Prvog Decembra, Branislava Miljkovića, Viška, Liparska kosa, Čigotska, Dragomira Ostojića, Bojadžića mala, Dušana Ninkovića.        

U Baljkovcu rađen je iskop kanala pored puteva. 

U Mesnoj zajednici Male Pčelice u prvobitno stanje vraćene su ulice Pohorska, Ivanjačka. 

U Maršiću radovi su vršeni u ulici Bjalsko Bjale, a radila se i vodovdska mehanizacija.

Na Aerodromu mehanizacija JKP Šumadije našla se u ulici Milutina Lukovića. 

Najnovije vesti iz ove kategorije