Info

Put svile: Kragujevac bi u kinesku modnu industriju

Autor: Jovana Mladenović
15:30 | Petak, 20 10 2017

Kragujevac je u okviru poslovnog foruma “Razvoj modne industrije na Putu svile“ imao priliku da predstavi svoje potencijale predstavnicima modne i prateće industrije iz Kine. 

Pored industrijskog parka Feniks, Kragujevac se predstavio u oblasti građevinarstva, razvoja tehnologija, tekstilne industrije, mode i proizvodnje nakita, medija i štamparstva, kulturnog nasleđa, stvaralaštva i kreativne industrije.

Podsetimo, Kragujevac je u okviru srpskog paviljona bio počasni gost na velikom Međunarodnom sajmu Put svile i Investiciono – trgovinskom forumu za saradnju između Istoka i Zapada u Sianu, gde je predstavio mogućnosti i potencijale za ulaganje u Kragujevac i Srbiju. Danas koristimo priliku, rekao je Nikolić, da predstavimo mogućnosti ulaganja u Srbiju u okviru modne industrije.

Prema rečima Zou Xinghua zamenika predsednika prve privatne Privredne komore u Kini, delegacija te komore je pre dva meseca posetila Srbiju i Kragujevac. "Uvereni smo da Kragujevac sa svojim potencijalima vrlo brzo može da postane industijski i privredni centar ne samo Srbije nego i Evrope", rekao je Xinghua.