InfoFoto: Arhiva

PZP Kragujevac: Lepenički bulevar najkasnije od utorka otvoren za saobraćaj

Autor: Branko Vukašinović
16:00 | Četvrtak, 25 06 2020

Radovi na rekonstrukciji dela ulice Lepenički bulevar, od zgrade Interšpeda do Zastavinog solitera, trebalo bi da budu okončani najkasnije do utorka, 30. juna, kada će biti puštena u saobraćaj, izjavio je za InfoKG rukovodilac održavanja puteva Preduzeća za puteve Kragujevac, Vladimir Bjelanović. Dodaje da će nakon toga, odmah otpočeti i rekonstrukcija ulice Kneza Mihaila na potezu od parka kod Zelene pijace do Trga Mala vaga. 

U toku je rekonstrukcija dela državnog puta kroz Kragujevac, tačnije najoštećenijih delova Lepeničkog bulevara i ulice Kneza Mihaila, koju finasira Vlada posredstvom Puteva Srbije sa 54,5 miliona dinara. Radovi se izvode po fazama, a do sada je rekonstruisan deo Lepeničkog bulevara od hale Jezero do raskrsnice sa ulicom Dr Zorana Đinđića. 

U toku su završni radovi na drugoj fazi, tačnije od zgrade Interšpeda do Zastavinog solitera, koji su bili prolongirani zbog, kako su nadležni rekli, nepovoljnih vremenskih uslova.

Iz Preduzeća za puteve Kragujevac poručuju da je u toku asfaltiranje tog dela Lepničkog bulevara. 

Asfaltiranje Lepeničkog bulevara od zgrade Interšpeda do Zastavinog solitera trebalo bi da bude završeno do subote, tokom nedelje i ponedeljka ćemo raditi na obeležavanju saobraćajnice. Plan je da taj deo Lepeničkog bulevara bude pušen za saobraćaj od utorka, 30. juna, a ukoliko ranije završimo sa poslom, možda i pre”, izjavio je za InfoKG rukovodilac održavanja puteva Preduzeća za puteve Kragujevac, Vladimir Bjelanović.

Prema njegovim rečima, nakon okončanja radova na drugoj fazi, startuje rekonstrukcija ulice Kneza Mihaila, od parka kod Zelene pijace do Trga Mala vaga. Čim ti radovi budu završeni uslediće i rekonstrukcija poslednjeg dela državnog puta kroz Kragujevac, od Trga Mala vaga do Šest topola.