InfoFoto: Arhiva/Ilustracija

Radnici “Fiata” neobavešteni o proizvodnji novog modela

Autor: InfoKG
12:35 | Petak, 03 11 2017

Zaposleni u kompaniji “FCA Srbija” nemaju bilo kakvu informaciju o početku proizvodnje novog modela automobila u Kragujevcu. To je za Betu izjavio predsednik Samostalnog sindikata fabrike Zoran Marković, koji je rekao da je sindikat za takave planove saznao iz medija.

Prema Markovićevim rečima, sindikat već dve godine apeluje na Vladu Srbije, koja je sa italijanskim Fiatom suvlasnik kompanije FCA, da što pre u kragujevačkoj fabrici počne proizvodnja novog modela, ili da se na drugi način obezbedi veća uposlenost radnika. 

Radnici, kako je Marković rekao za Betu, jedva čekaju proizvodnju novog modela, jer su u septembru imali pet neradnih dana, a isto toliko i u oktobru. Dodaje da ako se nastavi po planu rukodstva “FCA”, biće još neradnih dana, što za radnike znači umanjenje zarade. 

Podsetimo, svetski mediji specijalizovani za praćenje auto-industrije objavili su da će “Fiat” od 2019. godine proizvoditi novi model u Kragujevcu, koji bi bio mali terenac. Sa druge strane, portal "International business times" preneo je da će Fiat uskoro lansirati naslednika "Fiat punta" pod nazivom "Fiat primo", koji će se proizvoditi u Srbiji za evropsko tržište, a prodaja je planirana za početak 2018. godine.