InfoFoto: Vladan Vasojević - Glas Šumadije

Radnici UKC Kragujevac spasili čoveka i bebu na plaži u Čanju

Autor: InfoKG
09:00 | Ponedeljak, 06 09 2021

Zaposleni u kragujevačkom Kliničkom centru su u subotu na plaži u Čanju u roku od 15 minuta spasili čoveka koji se davio u vodi, a potom bebu koja se gušila od peska, piše Glas Šumadije.

U subotu oko podne na prepunoj Gradskoj plaži u Čanju čovek je samo potonuo i nije više izronio. Uprkos gužvi to nije promaklo Vojislavu Stevanoviću, radniku obezbeđenja UKC Kragujevac koji je odmah shvatio da nešto nije u redu, skočio u vodu i izvukao čoveka na obalu. Odmah su pritrčale dve medicinske sestre iz Kliničkog centra Tijana Todorović, sa radio terapije na Onkologiji i Sanja Lukovac, sa Nuklearne medicine našeg Kliničkog centra i stručno reagovale položivši ga na bok, animiravši ga i svojom brzom intervencijom spasile mu život, javljaju naši čitaoci.
Ispostavilo se da je čovek u vodi imao epi napad, da je dijabetičar i da je pre ulaska u vodu i malo popio. Ipak se sve srećno završilo a pri animiranju zaposleni iz našeg UKC-a imali su i pomoć jednog lekara sa VMA- koji se takođe tu zatekao i pomogao da se utopljeniku pruži najbolja dekvatna pomoć u tom trenutku.

Zaposleni iz kragujevačkog Kliničkog centra dobili su aplauze i ovacije od svih prisutnih na čanjskoj Gradskoj plaži ali se još nije sve završilo.

Dok su još trajali aplauzi i čestitanja Branimir Žižović iz sektora nabavki UKC Kragujevac primetio je na plaži bebu u nenormalnom položaju.

Ispostavilo se da su roditelji, mlađi bračni par, otišli na kupanje i ostavili bebu u kolicima smatrajući da je potpuno bezbedna. Dete je nekako ispalo iz kolica na glavu u pesak koji mu je ušao u usta, nos, oči… i počelo da se guši. Žižović je pritrčao izvadio bebu iz peska i Kragujevačka ekipa sa čanjske plaže je ponovo intervenisala i oporavila dete.

Inače, zaposleni u UKC Kragujevac su na kolektivnom letovanju u Čanju preko Sinidkata „Nezavisnost”. Sa plaže su ispraćeni ovacijama i aplauzima ali su i ispraćeni i kući jer su zbog Naredbe u Kliničkom centru morali da prekunu letovanje i pođu za Kragujevac da se jave na posao do danas. Tako im je propalo još nedelju dana aranžmana ali i ovo malo što su bili osvetlali su obraz.    

Izvor: Glas Šumadije