InfoFoto: Facebook/Kragujevac Plaza

Radno vreme za BOŽIĆNE praznike

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Utorak, 05 01 2021

Povodom obeležavanja božićnih praznika, Zakonom o državnim i drugim praznicima neradni dan je 7. januar. Zbog toga većina ustanova, institucija i firmi neće raditi, dok će u pojedinima biti organizovana dežurstva.  

Dom zdravlja i Zastavina ambulanta

Kovid ambulante kragujevačkog Doma zdravlja u ATD-u i Zdravstvenoj stanici broj 1, će 7. januara raditi od 7 do 21 čas. 

U ostalim amubalntama ovdašnjeg Doma zdravlja 7. januara biće organizovan rad u Zdravstvenoj stanici broj 4, u službi za zdravstvenu zaštitu školske dece od 7 do 20 časova. To radno vreme imaće Služba za zdravstvenu zaštitu predškolske dece, koja se nalazi u centralnom punktu u krugu Kliničkog centra Kragujevac, kao i Služba kućnog lečenja. Polivalenta patronažna služba radiće u četvrtak od 7 do 14,20 časova. Ambulanta u Stragarima radiće od 7 do 12 časova, a od 12 do 14:20 časova na terenu. 

Kovid ambulanta u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Zastava tokom praznika radiće od 7 do 20 časova. Zastavina ambulanta i “Filip Kljajić” će u dane praznika raditi od 7 do 13 časova, a nedeljom od 8 do 12 časova. 

Apoteka Kragujevac

Zbog obeležavanja praznika i u kragujevačkim apotekama biće organizovana dežurstva, a jedino će Apoteka Bubanj za vreme praznika raditi uobičajeno 24,00. Apoteke “1. maj”, “29. novembar”, “Šumadija”, “Palilula”, “Avala”, “Stanovo”, “21. oktobar”, “Topola”, “Batočina”, “Rača”, “Knić”, “Gruža”, “Bresnica”, “Zastava”, “Zdravlje”, “Lapovo”, “Erdoglija”, “Đurđevdan” i “Aerodrom”  radiće 6. januara od 7 do 17 časova, a “Šumarice”, “Natalinci”, “Bare” i “Šatornja” do 14 časova, dok će “Stragari”, “Čumić” i “Toponica” raditi do 15 časova. Dežurne apoteke 7. januara su “1. maj” (10 - 20h) i “Zastava” (8 - 20h). 

JKP “Šumadija” – parking, javni prevoz, pijace, čistoća i groblja   

Parking 

Parkiranje na otvorenim i zatvorenim parkiralištima neće se naplaćivati 7. januara. To ne važi i za Parking garažu u ulici Kneza Miloša, koja će raditi sve vreme tokom praznika 24 časa dnevno i gde će se naplaćivati parkiranje. Depo za čuvanje nepropisno parkiranih vozila radiće, takođe, neprekidno 24 časa. 

Javni prevoz 

Autobusi javnog gradskog i prigradskog prevoza za vreme praznika saobraćaće po izmenjenom redu vožnje. Autobusi će 6. januara saobraćati po redu vožnje za radni dan, ali skraćeno i biće održani svi polasci zaključno sa 19 časova. Javnog prevoza u Kragujevcu neće biti 7. januara. 

Vozila u prigradskom prevozu putnika će do 15. januara 2021. saobraćati po redu vožnje za đački raspust. 

Pijace  

Pijace neće raditi 7. januara, a ostalih dana radiće po uobičajenom radnom vremenu i to: Šarena pijaca od 8 do 16 časova, Zelena pijaca “Aerodrom” od 6 do 20 časova, a ostale pijace (Bresnica, Bubanj, Erdoglija, Stanovo) radiće od 6 do 16 časova.  

Čistoća 

Sektor čistoće će raditi po ustaljenom planu i program, dok će Služba zoohigijene po pozivu građana sklanjati pse lutalice sa ulica i javnih površina. 

Groblja 

U Kragujevcu 7. januara neće se obavljati sahranjivanje na gradskim grobljima i neće se vršiti izdavanje pokojnika. 

Korisnički centar i poslovnica u “Radničkom”

Кorisnički centar JКP Šumadija će 6. januara raditi od 7 do 15 časova, dok 7. januara neće raditi.

Poslovnica u TPC “Radnički” 6. januara će raditi od 8 do 15 časova, dok 7. januara neće raditi. 

Zimska služba

U slučaju snežnih padavina organizovano je dežurstvo zimske službe.

Pošta Kragujevac

Zbog božićnih praznika neće raditi ni pošte u Kragujevcu 7. januara, dok će 6. januara raditi skraćeno do 18 časova. 

Narodna biblioteka "Vuk Karadžić"

Biblioteka će 6. januara raditi do 17 časova, a neradni dan je 7. januar. 

Šoping centar “Kragujevac Plaza”

Šoping centar “Kragujevac Plaza” 6. januara radiće od 10 do 18 časova, a na Božić biće zatvoren. “Plaza” će ostalim danima raditi u periodu od 10 do 20 časova, osim za objekte prehrambene robe i apoteke koje će raditi od 9 do 21 čas, kao i bioskopa koji će raditi u okviru posebne satnice.

Bioskop “Cineplexx Kragujevac Plaza” 

Zbog obeležavanja božićnih praznika i bioskop Cineplexx Kragujevac Plaza radiće redukovano. Bioskop će 6. januara raditi od 11 do 16 časova, a 7. januara neće raditi.