Info

RADNO VREME za PRVOMAJSKE i USKRŠNJE praznike

Autor: Branko Vukašinović
18:00 | Četvrtak, 29 04 2021

Povodom prvomajskih i uskršnjih praznika, Zakonom o državnim i drugim praznicima neradni dani su 30. april, 1., 2., 3. i 4. maj. Zbog toga će u narednih pet dana pojedine ustanove i institucije raditi redukovano.  

Dom zdravlja

Кovid ambulanta, kao i Dečja kovid ambulanta u ATD-u radiće tokom praznika od 7 do 20 časova, a u vakcinalnom punktu u Hali “Gordana Goca Bogojević”, poznatijoj kao hala “Park”, vakcinisaće se građani po utvrđenom rasporedu svih dana sem nedelje od 8 do 18 časova.  

U ostalim amubalntama ovdašnjeg Doma zdravlja tokom praznika biće organizovan rad u Zdravstvenoj stanici broj 4 i u Službi za zdravstvenu zaštitu školske dece i omladine od 7 do 20 časova, a u subotu i nedelju od 8 do 18 časova. To radno vreme imaće Služba za zdravstvenu zaštitu predškolske dece, koja se nalazi u centralnom punktu u krugu Kliničkog centra Kragujevac, kao i Služba kućnog lečenja. Polivalenta patronažna služba radiće od 7 do 14:20 časova. Ambulanta u Stragarima radiće od 7 do 12 časova, a od 12 do 14:20 časova na terenu. 

Apoteka Kragujevac

Zbog obeležavanja praznika i u kragujevačkim apotekama biće organizovana dežurstva, a jedino će Apoteka Bubanj raditi uobičajeno 24,00 časa. U petak, subotu, ponedeljak i utorak apoteke “1. maj” i “29. novembar” radiće od 8 do 20 časova, “Avala” od 8 do 14 časova, a “Stanovo”, “Topola”, “Batočina”, “Knić”, “Lapovo” i “Đurđevdan” biće otvorene od 8 do 12 časova. U nedelju, na Uskrs, biće dežurna apoteka “1. maj” od 8 do 20 časova. Apoteka “Šatornja” radiće u subotu, ponedeljak i utorak od 8 do 12 časova. 

JKP “Šumadija” – parking, javni prevoz, pijace, čistoća i groblja   

Parking 

Parkiranje na otvorenim i zatvorenim parkiralištima tokom praznika neće se naplaćivati. To ne važi i za Parking garažu u ulici Kneza Miloša, koja će raditi sve vreme tokom praznika 24 časa dnevno i gde će se naplaćivati parkiranje. Depo za čuvanje nepropisno parkiranih vozila radiće, takođe, neprekidno 24 časa. 

Javni prevoz 

Autobusi javnog gradskog i prigradskog prevoza za vreme praznika saobraćaće po izmenjenom redu vožnje. Autobusi će u petak, 30. aprila, saobraćati po redu vožnje za subotu, a 1. do 4. maja po redu vožnje za nedelju i državni praznik.  

Pijace  

Pijace neće raditi na Uskrs, 2. maja, a ostalih dana radiće po uobičajenom radnom vremenu i to: Šarena pijaca od 8 do 16 časova, Zelena pijaca “Aerodrom” od 6 do 20 časova, a ostale pijace (Bresnica, Bubanj, Erdoglija, Stanovo) radiće od 6 do 16 časova.  

Čistoća 

Sektor čistoće će raditi po ustaljenom planu i program, dok će Služba zoohigijene po pozivu građana sklanjati pse lutalice sa ulica i javnih površina. 

Groblja 

U Kragujevcu u petak, 30. aprila, i nedelju, 2. maja, neće se obavljati sahranjivanje na gradskim grobljima i neće se vršiti izdavanje pokojnika. 

Pošta Kragujevac

Zbog prvomajskih i uskršnjih praznika neće raditi ni pošte u Kragujevcu, osim onih u Šoping centru “Kragujevac Plaza” i “Roda centru”, koje će dežurati u petak, subotu, ponedeljak i utorak. Pošta u Šoping centru “Kragujevac Plaza” u petak će raditi od 10 do 18 časova, a u subotu, ponedeljak i utorak od 10 do 20 časova. Pošta u “Roda centru” u petak, subotu, ponedeljak i utorak radiće od 8 do 20 časova. 

Šoping centar “Kragujevac Plaza”

Šoping centar “Kragujevac Plaza” u petak, 30. aprila, radiće od 10 do 18 časova, a na Uskrs, 2. maja, biće zatvoren. “Plaza” će ostalim danima, 1., 3. i 4. maja raditi uobičajeno od 10 do 22 časa.  

Narodna biblioteka "Vuk Karadžić"

Biblioteka neće raditi od 30. aprila do 4. maja, a prvi radni dan nakon praznika je 5. maj.