Info

RADNO VREME za prvomajske praznike

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Četvrtak, 30 04 2020

Povodom obeležavanja prvomajskih praznika, Zakonom o državnim i drugim praznicima, neradni dani su 1. i 2. maj. Zbog toga, ali i vanrednog stanja izazvanog Korona virusom, samo će u pojedinima ustanovama i firmama biti organizovana dežurstva.  

S obzirom na to da danas od 18 časova, pa do subote do 5 sati ujutru je zabranjeno kretanje zbog policijkog časa, građani kojima je potreban pregled lekara ili neki od lekova moći će da odu do dežurnih ambulanti ili apoteke. To znači da neće biti restrikcija za one kojima je medicinska pomoć potrebna, ali je neophodno da kod sebe imaju potvrdu ili uput od lekara. 

DOM ZDRAVLJA  

Dom zdravlja Kragujevac će zbog praznika 1. i 2. maj organizovati rad u Zdravstvenoj stanici broj 4, u službi za zdravstvenu zaštitu školske dece od 7 do 18 časova. To radno vreme imaće Služba za zdravstvenu zaštitu predškolske dece, koja se nalazi u centralnom punktu u krugu Kliničkog centra Kragujevac, kao i Služba kućnog lečenja. Polivalenta patronažna služba radiće od 7 do 13:30 časova. Ambulanta u Stragarima radiće od 7 do 12 časova, a od 12 do 14 časova na terenu. 

Ambulanta za febrilna stanja i respiratorne infekcije, koja se nalazi u zgradi ATD-a, svih dana radiće od 7 do 22 časa.  

APOTEKA KRAGUJEVAC 

Zbog obeležavanja praznika samo će apoteka Bubanj biti otvorena i radiće uobičajeno 24:00 časa. 

JKP “ŠUMADIJA” 

Tokom prvomajskih praznika parkiranje se neće naplaćivati na opštim i posebnim parkiralištima.  

Službe odnošenja smeća i javne higijene rade u skladu sa utvrđenim planom i programom. 

Pijace sutra neće raditi, ali će u subotu i nedelju biti otvorene od 7 do 15 časova. 

Tokom praznika biće organizovano dežurstvo šalterskih radnika na groblju Bozman u periodu od 7:30 do 14 časova, dok će šalter na Varoškom groblju dežurati u subotu u perodu od 7:30 do 14 časova. Zakazivanje sahrana i prevoz pokojnika obavlja se svakim danom, a zakazuje pozivom na brojeve dežurnih telefona 034/370-022 i 060/234-08-34.