Info

RADNO VREME za PRVOMAJSKE praznike

Autor: InfoKG
14:00 | Petak, 29 04 2022

Povodom prvomajskih praznika, Zakonom o državnim i drugim praznicima neradni dani su 1, 2 i 3. maj. Zbog toga će u naredna četiri dana pojedine ustanove i institucije raditi redukovano.  

Dom zdravlja

Кovid ambulanta, kao i Dečja kovid ambulanta u ATD-u radiće u nedelju od 8 do 18 časova, a u ponedeljak i utorak od 7 do 20 časova. 
Vakcinalni punkt u zdravstvenoj ambulanti broj 5 u Erdogliji neće raditi tokom praznika. Serološko testiranje u zdravstvenoj ambulanti broj 2 radiće se samo u utorak od 8 do 12 časova. 

Tokom praznika biće organizovan rad u Zdravstvenoj stanici broj 4 i u Službi za zdravstvenu zaštitu školske dece i omladine koje će nedelju raditi od 8 do 18 časova, a u ponedeljak i utorak od 7 do 20 časova. To radno vreme imaće Služba za zdravstvenu zaštitu predškolske dece, koja se nalazi u centralnom punktu u krugu Kliničkog centra Kragujevac, kao i Služba kućnog lečenja. Polivalenta patronažna služba radiće u ponedeljak i utorak od 7 do 20 časova. Ambulanta u Stragarima radiće od 7 do 12 časova, a od 12 do 14:20 časova na terenu.  

Apoteka Kragujevac

Zbog obeležavanja praznika i u kragujevačkim apotekama biće organizovana dežurstva, a jedino će Apoteka Bubanj raditi uobičajeno 24,00 časa. 

U nedelju, 1. maja, od 8 do 20 časova dežuraće apoteka “1. maj”, “Avala” će raditi do 14 časova, a “Lapovo” do 12 sati. 

U ponedeljak i utorak, 2. i 3. maja, apoteke “1. maj” i “29. novembar” radiće od 8 do 20 časova, “Avala” i “Đurđevdan” do 14 časova, a “Lapovo”, “Stanovo”, “Rača”, “Batočina”, “Topola”, “Knić” i “Šatornja” do 12 sati. 

JKP “Šumadija” – parking, javni prevoz, pijace, čistoća i groblja   

Parking 

Parkiranje na otvorenim i zatvorenim parkiralištima tokom praznika neće se naplaćivati. To ne važi i za Parking garažu u ulici Kneza Miloša, koja će raditi sve vreme tokom praznika 24 časa dnevno i gde će se naplaćivati parkiranje. 

Služba za odnošenje i blokiranje nepropisno parkiranih vozila radiće u skladu sa potrebama saobraćajne policije i komunalne inspekcije.

Javni prevoz 

Autobusi javnog gradskog i prigradskog prevoza za vreme praznika saobraćaće po izmenjenom redu vožnje. Autobusi će 1, 2. i 3. maja saobraćati po redu vožnje za nedelju i državni praznik.  

Za vreme trajanja đačkog raspusta, u periodu od 22. aprila do 3. maja, vozila u prigradskom prevozu saobraćaće po redu vožnje za đački raspust.

Pijace  

Pijace će tokom prvomajskih praznika raditi uobičajeno. Šarena pijaca od 8 do 16 časova, Zelena pijaca “Aerodrom” od 6 do 20 časova, a ostale pijace (Bresnica, Bubanj, Erdoglija, Stanovo) radiće od 6 do 16 časova.  

Čistoća 

Sektor čistoće će raditi po ustaljenom planu i program. 

Groblja 

U ponedeljak i utorak, 2. i 3. maja u periodu od 7 do 14 časova biće organizovano dežurstvo šalterskih radnika na Varoškom i Bozman groblju, radiće zaposleni na preuzimanju i spremanju pokojnika, vozači i portiri, a ukoliko bude zakazanih sahrana i zaposleni na sahranjivanju

Pošta Kragujevac

Zbog prvomajskih praznika neće raditi ni pošte u Kragujevcu, osim onih u Šoping centru “Big Fashion Kragujevac” i “Roda centru”, koje će dežurati u nedelju, ponedeljak i utorak. Pošta u Šoping centru “Big Fashion Kragujevac” će tokom tri dana praznika raditi od 10 do 20 časova. Pošta u “Roda centru” u nedelju će raditi od 8 do 15 časova, a u ponedeljak i utorak od 8 do 20 časova. 

Šoping centar “Big Fashion Kragujevac”

Šoping centar “Big Fashion Kragujevac” će tokom prvomajskih praznika raditi uobičajeno od 10 do 22 časa. 

Narodna biblioteka “Vuk Karadžić”

Biblioteka neće raditi tokom praznika, a prvi radni dan je sreda, 4. maj.