Info

Radno vreme za SRETENJE

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Petak, 14 02 2020

Povodom Dana državnosti Srbije, Sretenja, Zakonom o državnim i drugim praznicima neradni dani su 15., 16. i 17. februar. Zbog toga će za vikend i u ponedeljak pojedine ustanove i institucije raditi redukovano.  

Dom zdravlja        

Dom zdravlja Kragujevac će zbog praznika 15. i 17. februara organizovati rad u Zdravstvenoj stanici broj 4, u službi za zdravstvenu zaštitu školske dece od 7 do 20 časova, a u nedelju, 16. februara do 19 časova. To radno vreme imaće Služba za zdravstvenu zaštitu predškolske dece, koja se nalazi u centralnom punktu u krugu Kliničkog centra Kragujevac, kao i Služba kućnog lečenja. Polivalenta patronažna služba radiće sutra od 7 do 14,20 časova, u nedelju neće raditi, a u ponedeljak od 7 do 20 časova. Ambulanta u Stragarima radiće tokom dana praznika od 7 do 12 časova, a od 12 do 14,20 časova na terenu.

Apoteka Kragujevac

Zbog obeležavanja praznika i u kragujevačkim apotekama biće organizovana dežurstva, a jedino će Apoteka Bubanj raditi uobičajeno 24,00 časa. Na Dan državnosti apoteke “1. maj”, “29. novembar” i “Šumadija” radiće od 8 do 20 časova, “Avala” i “Stanovo” do 15 časova, a “Topola”, “Batočina” i “Šatornja” do 12 sati. U nedelju, 16. februara, dežuraće apoteke “1. maj”, “29. novembar” i “Šumadija” od 8 do 20 časova. U ponedeljak, 17. februara, apoteke “1. maj”, “29. novembar” i “Šumadija” radiće od 8 do 20 časova, “Avala” do 15 časova, a “Stanovo”, “Topola” i “Batočina” do 12 sati.

JKP “Šumadija” – javni prevoz, parking i pijace 

Autobusi javnog gradskog i prigradskog prevoza za vreme praznika saobraćaće po radu vožnje za nedelju i državni praznik. Zbog produžetka zimskog raspusta, vozila u prigradskom prevozu nastaviće da saobraćaju po registrovanom redu vožnje za đački raspust do 23.februara.  

Parkiranje na otvorenim i zatvorenim parkiralištima neće se naplaćivati 15., 16. i 17. februara. 

Pijace će raditi uobičajeno. 

Pošta Kragujevac

Zbog Dana državnosti neće raditi ni pošte u Kragujevcu, osim dežrnih u Šoping centru “Kragujevac Plaza” i “Roda centru”. Pošta u Šoping centru “Kragujevac Plaza” za vikend i u ponedeljak radiće od od 10 do 20 časova. Pošta u “Roda centru” u subotu i ponedeljak radiće od 8 do 20 časova, a u nedelju od 8 do 15 časova. 

Narodna biblioteka "Vuk Karadžić"

Biblioteka neće raditi tokom praznika, a sa redovnim radom nastavlja u utorak, 18. februara. 

Šoping centar “Kragujevac Plaza”

Šoping centar “Kragujevac Plaza” i bioskop “Cineplexx” radiće uobičajeno.

Zatvoreni bazen SPD “Radnički”

Zatvoreni bazen će tokom praznika raditi uobičajeno.