Info

RADNO VREME za SRETENJE

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Petak, 12 02 2021

Povodom Dana državnosti Srbije, Sretenja, Zakonom o državnim i drugim praznicima neradni dani su 15. i 16. februar. Zbog toga će u ponedeljak i utorak pojedine ustanove i institucije raditi redukovano.  

Dom zdravlja

Кovid ambulanta, kao i Dečja kovid ambulanta u ATD-u radiće tokom praznika od 7 do 21 čas, a vakcinalni punktovi u Hali “Gordana Goca Bogojević”, poznatijoj kao hala “Park”, i Zdravstvenoj ambulanti broj 5 vakcinisaće građane po utvrđenom rasporedu.  

U ostalim amubalntama ovdašnjeg Doma zdravlja 15. i 16. februara biće organizovan rad u Zdravstvenoj stanici broj 4 i u Službi za zdravstvenu zaštitu školske dece i omladine od 7 do 20 časova. To radno vreme imaće Služba za zdravstvenu zaštitu predškolske dece, koja se nalazi u centralnom punktu u krugu Kliničkog centra Kragujevac, kao i Služba kućnog lečenja. Polivalenta patronažna služba radiće u ponedeljak i utorak od 7 do 14:20 časova. Ambulanta u Stragarima radiće od 7 do 12 časova, a od 12 do 14:20 časova na terenu. 

Apoteka Kragujevac

Zbog obeležavanja praznika i u kragujevačkim apotekama biće organizovana dežurstva, a jedino će Apoteka Bubanj raditi uobičajeno 24,00 časa. Na Dan državnosti, 15. februara, kao i u utorak 16. februara, apoteke “1. maj” i “29. novembar” radiće od 8 do 20 časova, “Avala”, “Šumadija” i “Stanovo” od 8 do 15 časova, “Lapovo” od 8 do 14 časova, a “Topola”, “Batočina” i “Šatornja” od 8 do 12 sati. 

JKP “Šumadija” – parking, javni prevoz, pijace, čistoća i groblja   

Parking 

Parkiranje na otvorenim i zatvorenim parkiralištima neće se naplaćivati 15. i 16. februara. To ne važi i za Parking garažu u ulici Kneza Miloša, koja će raditi sve vreme tokom praznika 24 časa dnevno i gde će se naplaćivati parkiranje. 

Javni prevoz 

Autobusi javnog gradskog i prigradskog prevoza za vreme praznika saobraćaće po izmenjenom redu vožnje za nedelju i državni praznik. 

Pijace  

Pijace će tokom praznika raditi uobičajeno. 

Čistoća 

Sektor čistoće će raditi po ustaljenom planu i program, dok će Služba zoohigijene po pozivu građana sklanjati pse lutalice sa ulica i javnih površina. 

Groblja 

Tokom praznika 15. i 16. februara biće organizovano dežurstvo šalterskih radnika na Varoškom i Bozman groblju u vremenu od 07:30 do 14:00 časova. Zaposleni na sahranjivanju će raditi ukoliko bude zakazanih sahrana. Vozači, zaposleni na preuzimanju pokojnika i portiri će raditi po ustaljenom rasporedu.

Zimska služba

U slučaju snežnih padavina organizovano je dežurstvo zimske službe.

Pošta Kragujevac

Zbog Dana državnosti neće raditi ni pošte u Kragujevcu, osim dežrnih u Šoping centru “Kragujevac Plaza” i “Roda centru”. Pošta u Šoping centru “Kragujevac Plaza” u ponedeljak i utorak radiće od 10 do 20 časova, a u “Roda centru” od 8 do 20 časova. 

Šoping centar “Kragujevac Plaza”

Šoping centar “Kragujevac Plaza” tokom praznika će raditi uobičajeno.

Narodna biblioteka "Vuk Karadžić"

Biblioteka neće raditi 15. i 16. februara.