Info

RADNO VREME za USKRŠNJE praznike

Autor: InfoKG
08:00 | Petak, 22 04 2022

Povodom uskršnjih praznika, Zakonom o državnim i drugim praznicima neradni dani su 22, 23, 24. i 25. april. Zbog toga će u naredna četiri dana pojedine ustanove i institucije raditi redukovano.  

Dom zdravlja

Кovid ambulanta, kao i Dečja kovid ambulanta u ATD-u radiće u petak i ponedeljak od 7 do 20 časova, a u subotu i nedelju od 8 do 18 časova. Vakcinalni punkt u zdravstvenoj ambulanti broj 5 u Erdogliji radiće u ponedeljak, 25. aprila, od 8 do 15 časova, a tog dana radiće se i serološko testiranje u zdravstvenoj ambulanti broj 2 od 8 do 12 časova. 

Tokom praznika biće organizovan rad u Zdravstvenoj stanici broj 4 i u Službi za zdravstvenu zaštitu školske dece i omladine koje će u petak i ponedeljak raditi od 7 do 20 časova, a u subotu i nedelju od 8 do 18 časova. To radno vreme imaće Služba za zdravstvenu zaštitu predškolske dece, koja se nalazi u centralnom punktu u krugu Kliničkog centra Kragujevac, kao i Služba kućnog lečenja. Polivalenta patronažna služba radiće u petak i ponedeljak od 7 do 20 časova. Ambulanta u Stragarima radiće od 7 do 12 časova, a od 12 do 14:20 časova na terenu.  

Apoteka Kragujevac

Zbog obeležavanja praznika i u kragujevačkim apotekama biće organizovana dežurstva, a jedino će Apoteka Bubanj raditi uobičajeno 24,00 časa. 

U petak, 22. aprila, od 8 do 20 časova dežuraće apoteke “1. maj” i “29. novembar”, “Avala” i “Đurđevdan” će raditi do 14 časova, a “Lapovo”, “Stanovo”, “Rača”, “Batočina”, “Topola” i “Knić” do 12 sati. 

U subotu, 23. aprila, apoteka “1. maj” radiće od 8 do 20 časova, “Avala” i “Đurđevdan” do 14 časova, a “Šatornja” do 12 sati. 

U nedelju, 24. aprila, apoteka “1. maj” dežuraće od 8 do 20 časova, a “Lapovo” do 12 sati. 

U ponedeljeka, 25. aprila, od 8 do 20 časova radiće apoteke “1. maj” i “29. novembar”, do 14 časova će raditi “Avala” i “Đurđevdan”, a do 12 sati radiće “Lapovo”, “Stanovo”, “Rača”, “Batočina”, “Topola”, “Knić”, “Šatornja” i “Natalinci”. 

JKP “Šumadija” – parking, javni prevoz, pijace, čistoća i groblja   

Parking 

Parkiranje na otvorenim i zatvorenim parkiralištima tokom praznika neće se naplaćivati. To ne važi i za Parking garažu u ulici Kneza Miloša, koja će raditi sve vreme tokom praznika 24 časa dnevno i gde će se naplaćivati parkiranje. 

Služba za odnošenje i blokiranje nepropisno parkiranih vozila radiće u skladu sa potrebama saobraćajne policije i komunalne inspekcije.

Javni prevoz 

Autobusi javnog gradskog i prigradskog prevoza za vreme praznika saobraćaće po izmenjenom redu vožnje. Autobusi će u petak i u subotu, 22. i 23. aprila, saobraćati po redu vožnje za subotu, a u nedelju i ponedeljak, 24. i 25. aprila po redu vožnje za nedelju i državni praznik.  

Za vreme trajanja đačkog raspusta, u periodu od 22. aprila do 3. maja, vozila u prigradskom prevozu saobraćaće po redu vožnje za đački raspust.

Pijace  

Pijace neće raditi na Uskrs, 24. aprila, a ostalih dana radiće po uobičajenom radnom vremenu i to: Šarena pijaca od 8 do 16 časova, Zelena pijaca “Aerodrom” od 6 do 20 časova, a ostale pijace (Bresnica, Bubanj, Erdoglija, Stanovo) radiće od 6 do 16 časova.  

Čistoća 

Sektor čistoće će raditi po ustaljenom planu i program. 

Groblja 

U Kragujevcu u petak, 22. aprila, neće se obavljati sahranjivanje. 22. i 25. aprila radiće zaposleni na preuzimanju pokojnika, vozači i portiri. 23. i 25. aprila u periodu od 7 do 14 časova biće organizovano dežurstvo šalterskih radnika na Varoškom i Bozman groblju, radiće zaposleni na preuzimanju i spremanju pokojnika, vozači i portiri, a ukoliko bude zakazanih sahrana i zaposleni na sahranjivanju.

Pošta Kragujevac

Zbog uskršnjih praznika neće raditi ni pošte u Kragujevcu, osim onih u Šoping centru “Big Fashion Kragujevac” i “Roda centru”, koje će dežurati u petak, subotu i ponedeljak. Pošta u Šoping centru “Big Fashion Kragujevac” u petak će raditi od 10 do 18 časova, a u subotu i ponedeljak od 10 do 20 časova. Pošta u “Roda centru” u petak će raditi od 8 do 17 časova, a u subotu i nedelju od 8 do 20 časova. 

Šoping centar “Big Fashion Kragujevac”

Šoping centar “Big Fashion Kragujevac” u petak, 22. aprila, radiće od 10 do 18 časova, a na Uskrs, 24. aprila, biće zatvoren. “Big” će u subotu i ponedeljak, 23. i 25. aprila, raditi uobičajeno od 10 do 22 časa.  

Narodna biblioteka “Vuk Karadžić”

Biblioteka neće raditi od 22. do 25. aprila, a prvi radni dan nakon praznika je utorak, 26. april.