InfoFoto: Facebook/Aviončić

Raspisan JAVNI POZIV za prijem dece u 16 privatnih vrtića uz subvencije grada, slobodno 1.121 mesto

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Četvrtak, 05 09 2019

Gradska uprava za vanprivredne delatnosti raspisala je javni poziv za upis dece u 16 kragujevačkih privatnih vrtića uz subvencije grada, u kojima je slobodno 1.121. mesto. Javni poziv se odnosi na decu koja su na listi čekanja za prijem u predškolske ustanove i imaju od 62 do 100 bodova. Zahtevi za priznavanje prava na naknadu dela troškova boravka dece u privatnim vrtićima mogu se podneti do 20. septembra u Gradskoj upravi za vanprivredne delatnosti.  

U Kragujevcu se u 16 privatnih predškolskih ustanova, verifikovanih od strane resornog ministarstva, mogu upisati deca čiji su roditelji ostvarili pravo na naknadu dela troškova boravka mališana u ovim vrtićima od strane lokalne samouprave. Reč je o privatnim vrtićima “Aviončić”, “Beli anđeo”, “Vini Pu”, “Vrabac”, “Drugarstvo”, “Jagodica bobica”, “Panda”, “Petar Pan”, “Čili i Vili”, “Šumska bajka”, “Šumska vila”, “Akvica”, “Iskrica”, “Oki-Land”, “Jabuka” i “Mali Princ”. U ovim privatnim vrtićima ukupno je slobodno 1.121 mesto. Cena boravka dece u ovim privatnim vrtićima uz subvencije grada na mesečnom nivou iznosi 5.278 dinara. 

Roditelji dece obrazac zahteva mogu preuzeti na zvaničnom sajtu grada Kragujevca ili lično u Gradskoj upravi za vanprivredne delatnosti, koja se nalazi u ulici Cara Lazara 15, kancelarija broj 12, od 9 do 14 časova. Na tom mestu se i predaju zahtevi i to najkasnije do 20. septembra.

Iz Gradske uprave poručuju da se Javni poziv za podnošenje Zahteva za priznavanje prava na naknadu dela troškova boravka u privatnim vrtićima dece koja imaju manje od 62 boda očekuje početkom oktobra, odnosno po okončanju i izradi rešenja po zahtevima ovog poziva.