Raspisan konkurs: U vrtićima “Đurđevdana” i “Nade Naumović” mesta za 671 dete

Petak, 06 Mart 2020 13:45Autor: Branko VukašinovićFoto: Ilustracija - Arhiva/kragujevac.rs

Lokalna samouprava raspisala je konkurs za prijem dece na celodnevni boravak u vrtićima predškolskih ustanova “Đurđevdan” i “Nada Naumović”, a slobodno je ukupno 671 mesto. Zahtevi i potrebna dokumentacija se podnose od ponedeljka, 9. marta, u kancelariji koja se nalazi u ulici Prvoslava Stojanovića 10, a konkurs je otvoren do 7. aprila.  

U vrtiće PU “Đurđevdan” će moći da se upiše 309 mališana, dok je kapacitet PU “Nada Naumović” 362 deteta.

Jedinstveni konkurs za prijem dece u državne vrtiće traje 30 dana i roditelji neće imati mogućnost da u toku godine van konkursa predaju dokumentaciju. Od prošle godine postoji mogućnost podnošenja zahteva za dete koje se rodi tokom trajanja konkursa, s tim što ugovorna obaveza kreće od trenutka kada se steknu uslovi da dete krene u vrtić, odnosno kad dete navrši 6 meseci”, saopšteno je iz Gradske uprave. 

Zahtevi za prijem dece na celodnevni boravak mogu se preuzeti na internet stranicama grada Kragujevca, PU „Nada Naumović“, PU „Đurđevdan“ ili neposredno u kancelariji br. 4, u ulici Prvoslava Stojanovića broj 10. Kragujevac. 

Komisija će počev od ponedeljka 9. marta primati zahteve i potrebnu dokumentaciju radnim danima od 9 do 14:30 časova u ulici Prvoslava Stojanovića 10, kancelariji broj 4 (drugi lokal od kancelarije MUP-a PU Kragujevac u Erdogliji) do 7. aprila. 

Inače, pored podnošenja zahteva sa neophodnom dokumentacijom lično u navedenoj kancelariji, roditelji mogu da pošalju poštom na adrese za PU “Nada Naumović“ ul. Prvoslava Stojanovića br. 10 lokal 7 ili za PU “Đurđevdan“ na adresu Voje Radića br. 3 lokal br.5 ili da podnesu zahtev elektronskim putem, preko portala eUprave Republike Srbije, odnosno dela koji se odnosi na eVrtić.

Nadležna komisija će izvršiti bodovanje i rangiranje i utvrditi i objaviti Preliminarnu listu bodovanja i rangiranja dece i Preliminarni spisak primljene dece po predškolskim ustanovama i radnim jedinicama, vrtićima najkasnije do 7. maja. Nakon toga, roditelji eventualne prigovore mogu da podnesu najkasnije 8 dana.

Najnovije vesti iz ove kategorije

0 -->
f