Info

Raspisan konkurs za prijem 138 komandira u novi zatvor u Petrovcu

Autor: InfoKG
10:00 | Četvrtak, 21 07 2022

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u radni odnos 138 pripadnika Službe za obezbeđenje u novom Kazneno-popravnom zavodu u Kragujevcu, čije otvaranje je planirano do kraja godine, piše Telegraf.rs. Rok za prijavu je 4. avgust.  

Novi KPZ, smeštajnih kapaciteta za 500 lica lišenih slobode, imaće najviši stepen obezbeđenja i biće opremljen posebnim tehničkim sistemom zaštite koji podrazumeva i više stotina termovizijskih kamera najnovije generacije. Zavod se gradi u skladu sa savremenim standardima Evropskih zatvorskih pravila i moći će da se poredi sa najsavremenijim zatvorima Evropske unije.

Zavod će biti opremljen nameštajem proizvedenim u kazneno-popravnim ustanovama u Nišu, Požarevcu (Zabeli), Sremskoj Mitrovici, KPZ-u za maloletnike u Valjevu, kao i posteljinom koje šiju osuđenice u KPZ-u za žene u Požarevcu, čime su ostvarene velike uštede budžetskih sredstava.

Konkurs je objavljen na internet adresi Ministarstva pravde www.mpravde.gov.rs, kao i na sajtu eUprave, Nacionalne službe za zapošljavanje, a objavljen je i u listu „Poslovi“. Rok za podnošenje prijava je 15 dana i počinje od danas i traje do 4. avgusta. 

Izvor: Telegraf.rs