Info

Raspisan tender za dokumentaciju za BRZU SAOBRAĆAJNICU Kragujevac-Mrčajevci

Autor: Jovana Mladenović
11:00 | Sreda, 18 09 2019

JP "Putevi Srbije" raspisali su tender za izradu dokumentacije, odnosno studiju opravdanosti sa generalnim projektom izgradnje brze saobraćajnice Kragujevac-Mrčajevci. Ova javna nabavka "teška" je 50 miliona dinara. Deo novca za ovu investiciju vrednu ukupno 150 miliona evra, prema ranijoj najavi ministarke Zorane Mihajlović, biće izdvojen iz republičkog budžeta za 2020., kada bi trebalo da počnu i radovi.

Javni poziv raspisan je 11. septembra, a rok za podnošenje prijava je 14. oktobar, kada će one i biti otvorene. Kriterijum za izbor je ekonomski najpovoljnija ponuda.

Kako je ranije ovog meseca najavila ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, izgradnja će početi naredne godine i koštaće 150 miliona evra. „Putevi Srbije“ obavezni su da završe dokumentaciju, a u državnom budžetu za 2020. godinu će biti izdvojen deo novca za tu saobraćajnicu.

Ova brza saobraćajnica u dužini od 35 kilometara, državni put IA reda, povezaće Kragujevac sa državnim putem IA–A5 (E-761) u Mrčajevcima.

Detalje o javnoj nabavci možete pronaći OVDE.