InfoFoto: srbija.gov.rs

Raspušta se Narodna skupština: InfoKG saznaje ko od poslanika iz Kragujevca neće biti na listi za predstojeće izbore

Autor: Jovana Mladenović
10:17 | Utorak, 15 02 2022

Narodna skupština Republike Srbije biće raspuštena danas, a takođe i raspisani republički i vanredni parlamentarni izbori za 3. april tekuće godine. U dosadašnjem sazivu Narodne skupštine Kragujevac je, podsetimo, imao četiri narodna poslanika - Gorana Kovačevića (SNS), Milana Uroševića (SPO), Danijelu Veljović (SDPS) i Đorđa Kosanića (JS). Kako portal InfoKG saznaje, Kovačević i Urošević neće se naći na listi kandidata za predstojeće izbore.

Podsećamo, Kovačević i Urošević su se nalazili na listi koju je na prethodnim izborima predvodio Aleksandar Vučić. 

Raspuštanjem Narodne skupštine, Vlada će ući u tehnički mandat, ali će nastaviti da radi punim kapacitetom, u skladu sa ustavnim i zakonskim propisima.

Znimljivo je da je Goran Kovačević, takođe i odbornik u Skupštini grada Kragujevca, na prethodnoj sednici SG imao gotovo opozicioni nastup, kritikujući uzimanje novog kredita za "Vodovod" od 1,7 miliona evra i ističući da je Kragujevac u teškoj finansijskoj situaciji (Opširnije na: Maske su pale, priznanje stiže iz redova SNS - "GRAD JE U TEŠKOJ FINANSIJSKOJ SITUACIJI", podiže se novi kredit koji će plaćati Kragujevčani ). Ne zna se da li je uzrok tome činjenica da se neće naći na budućoj listi za narodne poslanike. Sa Kovačevićem, do objave ovog teksta, nismo uspeli da stupimo u kontakt za komentar.

Urošević će, može se pretpostaviti, ovu priliku iskoristiti za još žustriji opozicioni nastup u Skupštini grada Kragujevca, s obzirom na to da su mu mnogi spočitavali upravo to što se na republičkom nivou nalazi u koaliciji sa SNS, dok im je na lokalu opozicija. 

Kako nezvanično saznajemo, ima indicija da će se Urošević nakon novih parlamentarnih izbora naći na nekoj od izvršnih funkcija na republičkom nivou. 

- Moja stranka ima drugačije planove za mene. Tačno je da neću biti na parlamentarnoj listi. Mislim da ću na nekom operativnijem mestu moći da pružim više", potvrdio je urošević za InfoKG.