Info

Razdeljeno 9,45 miliona za socijalnu i zdravstvenu zaštitu, uskoro još jedan konkurs

Autor: Jovana Mladenović
12:02 | Utorak, 06 02 2018

Ugovori o realizaciji godišnjih programa kojim se ostvaruju potrebe i interesi građana u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite na teritoriji grada Kragujevca za 2018. godinu, potpisani su u zgradi Gradske uprave, a ukupan iznos izdvojen za ovu namenu je 9,45 miliona dinara. Uskoro se očekuje konkurs za sredstva u iznosu od 6 miliona.

Za rad dvadeset udruženja iz oblasti socijalne zaštite izdvojeno je 8,25 miliona dinara, odnosno 1,2 miliona za rad udruženja iz oblasti zdravstvene zaštite.

Podsetimo, u toku je javni poziv za dostavljanje predloga programa rada za 2019. godinu. Osim ovog, udruženja mogu konkurisati sa projektima na konkursu koji je stalno otvoren. 

U narednom periodu biće raspisan prvi zajednički konkurs Razvojnog programa Ujedinjenih Nacija UNDP i Grada Kragujevca. Na poziv UNDP, Grad Kragujevac je dobio sredstva u iznosu od preko 6 miliona dinara za udruženja iz oblasti zdravstvene i socijalne zaštite.Javnom pozivu će prethodoti javna rasprava o tome koja su to oblasti  koje bi imale prioritet za finansiranje.