InfoFoto: kragujevac.rs

“Razigrani roditelj” u Velikom parku (FOTO)

Autor: InfoKG
17:00 | Subota, 18 06 2022

Povodom međunarodnog meseca roditeljstva, Grad Kragujevac je danas u Velikom parku organizovao  promociju programa podrške roditeljstvu i ranom razvoju pod nazivom „Razigrani roditelj“, u saradnji  sa predškolskim ustanovama „Đurđevdan“ i „Nada Naumović“, Centrom za socijalni rad „Solidarnost“, Centrom za razvoj usluga socijalne zaštite „Knjeginja Ljubica“, privatnim predškolskim ustanovama, SK „Foka“, UG „Renome“ i Domom zdravlja Kragujevac.

Bila je ovo dobra prilika da se roditelji i deca podsete tradicionalnih igara kao što su navlačenje konopca, igre spretnosti, igre snage, igre bacanja sa ramena, igra „žive stene“ i da zajednički uživaju u njima.

Roditelji i njihova deca danas su se u Velikom parku podsetili tradicionalnih igara, uz pomoć instruktora, od kojih su mnoge već i zaboravljene. Nisu  koristili  mobilne telefone i igrali se na njima, nego su  učili  igre kojih su se njihovi roditelji igrali u svom detinstvu. Cilj nam je da na ovaj način podstaknemo što više zajedničkih aktivnosti, da roditelji i deca zajedno odrastaju, da razumeju jedni druge i da kroz igru pokažemo koliko je važno da deca razviju sve svoje potencijale, da se zdravo razvijaju, kao i da podstaknemo igru u prirodnom okruženju”, kazao je Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje.

Neke od  poruka koje su se mogle čuti tokom ove manifestacije bile su: „Igra. Saveznik u odrastanju i roditeljstvu“.„Kroz igru uče i rastu i deca i roditelji“. „Igra  -  krug sigurnosti za beskrajne mogućnosti“.

Galerija slika