Info

Razmena učenika Piteštija i Kragujevca nagrada za najbolje đake

Autor: InfoKG
14:00 | Subota, 14 07 2018

U okviru tradicionalne razmene učenika gradova pobratima Piteštija i Kragujevca, u našem gradu boravili su najbolji đaci iz Rumunije, koji danas putuju na sedam dana na Zlatibor. Istovremeno, najbolji kragujevački đaci borave u Piteštiju, nakon čega odlaze na Crno More.

Saradnja gradova počela je 1971. godine, upravo razmenom učenika, a kasnije se razvijala i proširivala na druge oblasti.

Najbolji kragujevački učenici završnih razreda osnovne škole, kao nagradu za postignute uspehe i rezultate, otputovali su Rumuniju, a njihovi vršnjaci iz pobratimskog grada su u Kragujevcu. Naši đaci će nakon Piteštija otići na Crno More, a rumunski učenici na Zlatibor.

U okviru letnje razmene ove godine u Kragujevac su doputovala 23 učenika iz Piteštija sa svojim profesorkama i predstavnikom grada, Stojanom Robertom.

Pored Piteštija, tradicionalna razmena učenika je i sa franscuskim gradom Sirenom, a od prošle godine takva saradnja počela je sa Moskvom. U narednom periodu očekuje se i saradnja sa Sankt Petersburgom.