Info

Rehabilitacija puteva i ulica oštećenih u junskim poplavama (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
12:30 | Ponedeljak, 25 05 2020

U Dubravskoj ulici u naselju Ilina voda ekipe Preduzeća za puteve započele su radove na rehabilitaciji puteva i ulica oštećenih u junskim poplavama koje su pogodile grad Kragujevac. Obilne kiše najviše su oštetile strme ulice u obodnim delovima grada, koje će posle više decenija biti asfaltirane.

Reč je o ulicama koje su više puta nasipane, a najveći problem je što ne postoje drenažni kanali, ili su propusti delimično, a negde i potpuno zapušeni.

Samo na putnoj infrastrukturi, šteta je procenjena na 250 miliona dinara. Toliko je težak i ugovor koji je grad Kragujevac potpisao sa Preduzećem za puteve kome je poveren posao sanacije i sređivanja kritičnih tačaka u gradu. Cilj je asfaltiranje tih ulica kako bi problemi žitelja u prigradskim naseljima bili trajno rešeni.

Sva sredstva koja su budžetom predviđena za radove u celom gradu, sada su preusmerena na infrastrukturu u prigradskim naseljima. Prioritet je i kišna kanalizacija, čija mreža nije dovoljna za grad veličine Kragujevca. Zato će, najpre biti iskopani novi i očišćeni svi drenažni kanali, u skladu sa prioritetima i preporukama građevinskih stručnjaka iz javnih, javno komunalnih preduzeća i Gradske uprave, o otklanjanju uzroka koji mogu da izazovu poplave i oštećenja većih razmera tokom obilnijih padavina.

Inače, za unapređenje putne infrastrukture, koja pored aktuelnih radova podrazumeva i asfaltiranje šest putnih pravaca na seoskom području u dužini od 20 kilometara, ukupno je izdvojeno 700 miliona dinara.

Galerija slika