InfoFoto: Privatna arhiva - Telegraf.rs

Rekli su mu da ima diskus herniju, a njega je izjedao redak tumor: Stefan se bori za život dok čeka drugo dete

Autor: InfoKG
12:30 | Ponedeljak, 06 02 2023

Stefan Jakovljević (29) iz Kragujevca je suprug i otac dvogodišnje devojčice i sa svojom ženom očekuje bebu za samo nekoliko meseci, piše Telegraf. Na putu ka srećnom očinstvu, ispreprečila se teška bolest. Stefanu je pre dva meseca dijagnostifikovan agresivni karcinom kostiju i da nesreća bude još veća, lekari u Srbiji su mu saopštili da nema šanse da preživi, s toga je zajedno sa svojom porodicom morao da potraži pomoć za lečenje u inostranstvu.

- Mesecima unazad lečili su Stefana od diskus hernije u jednoj privatnoj klinici. Mesecima je on pio lekove za kičmu i išao je na terapije. Vremenom mu se pogoršavalo zdravstveno stanje, bilo mu je sve gore i gore i imao je sve jače i jače bolove. Lekovi mogu da mu ublaže bol, ali čim prestane dejstvo lekova, bolovi se ponovo vraćaju. Zbog celokupnog stanja je sam otišao u jednu privatnu kliniku i odradio je magnetnu rezonancu i sa tim nalazom su ga odmah ostavili u kragujevačku bolnicu.

- Nakon pregleda, doktori su prvo pomislili da je u pitanju leukemija. Međutim, kada je stigao nalaz koštane srži, oni su utvrdili malignitet kičmenog stuba, kostiju i zglobne hrskavice. U pitanju je retki sarkom kostiju...

Stefan se trenutno nalazi u inostranstvu i uveliko su počeli lečenje hemioterapijom. Stefan se psihički jako dobro drži i rekao je da će se boriti kao lav. Rekao je da šta god porodica odluči povodom njegovog lečenja, da će on to uraditi. On želi da upozna svoje drugo dete i želi da bude najbolji otac na svetu.

Celokupna situacija sa Stefanovim zdravstvenim stanjem je jako stresna za porodicu Jakovljeviću, a najviše za njegovu suprugu koja se bori svim silama i ne odustaje od Stefana.

Poslednji predračun je plaćen u iznosu od 15.000 evra, a prvi Stefanov odlazak u iznosu od 5.000 USD gde su odrađene samo analize i dijagnoza. Stefan je trenutno na terapiji i svim srcem se nadamo da će Stefan pobediti zajedno sa svojom porodicom!

Troškovi takvog lečenja su veoma skupi i Stefanova porodica nije u mogućnosti da sve sama finansira, zbog toga im je neophodna novčana pomoć svih ljudi velikog srca.

Stefanu možemo pomoći da pobedi karcinom kostiju i putem Humanitarne fondacije “Pokreni život”, slanjem SMS-a sadržine 79 na 3800 ili uplatom novca na račune

Dinarski račun: 160-6000001529865-09

Devizni račun: 160-6000001530039-69

IBAN: RS35160600000153003969

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

SWIFT / BIC: DBDBRSBG, Banca Intesa 

Izvor: Telegraf