InfoFoto: SPD Radnički

Rekonstruisan krov hale “Jezero” nakon 40 godina

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Sreda, 26 02 2020

Krov hale “Jezero” konačno je u potpunosti rekonstruisan nakon 40 godina, a za te namene je potrošeno 8,5 miliona dinara, koje su obezbedili lokalna samouprava i Ministarstvo omladine i sporta, potvrdili su za InfoKG iz Sportskog privrednog društva “Radnički”. Dodaju da planiraju da u ovoj godini obezbede novac i za rekonstrukciju rasvete u hali “Jezero”.

Projekat za rekonstrukciju krova hale “Jezero” urađen je još 2012., ali do prošle godine to je bilo samo slovo na papiru, tvrde u Sportskom privrednom društvu Radnički, pod čijom je ingerencijom ovaj objekat. 

U prvoj fazi rekonstrukcije u septembru 2018. urađen je centralni deo krova, površine 2.000 kvadrarta. Radove je finansirala lokalna samouprava sa gotovo 3,8 miliona dinara. U durgoj fazi rekonstrukcije krajem prošle godine urađen je deo krova iznad istočne i zapadne tribine, ukupne površine 2.200 kvadrata. Ove radove, čija je vrednost oko 4,7 miliona dinara, finansiralo je Ministarstvo omladine i sporta iz sredstava donacija Evropske unije. 

Od velikog je značaja što je krov na jednom ovakvom sportskom objektu nakon 40 godina rekonstruisan. Ovo smo uradili sa ciljem da sportistima omogućimo što bolje uslove za treniranje i odigravanje utakmica, ali i zbog publike koja dolazi da ih bodri. Sportisti nam zahvalnost pokazuju dobrim rezultatima, a u prilog tome ide i činjenica da su uglavnom prvi u svojim rangovima takmičenja. Sa druge strane, publika se odužuje tako što u sve većem broju posećuje utakmice”, izjavio je za InfoKG pomoćnik direktora za infrastrukturu u SPD “Radnički”, Goran Marković. 

U Sportskom privrednu društvu “Radnički” kažu i da su tokom prošle godine zamenili tuševe u svlačionicama namenjene sportistima, kao i da je za te namene od novca od sponzora potrošeno gotovo 500.000 dinara. Najavljuju da je u planu da ove godine, takođe od novca obezbeđenog kroz sponzorstvo, nabave novu sportsku opremu za halu “Jezero”, odnosno koševe, golove, mreže. Dodaju i da imaju spreman projekat za rekonstrukciju rasvete u hali “Jezero”, ali, kako kažu, nedostaje im novac za to, tačnije 7 miliona dinara. Nadaju se da će sredstva uspeti da obezbede tokom ove godine i da će započeti i ove radove.