InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Rekonstruisana fiskulturna sala u TUŠ "Toza Dragović", na redu OŠ "Stanislav Sremčević" (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
12:43 | Sreda, 29 03 2023

Završeni su radovi na rekonstrukciji fiskulturne sale Turističko-ugostiteljske škole "Toza Dragović", prvi u okviru programa rekonstrukcije u ovoj godini, ukupne vrednosti 660 hiljada dinara. 

Salu je danas predao na upotrebu učenicima stručne škole Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

- Ovo je još jedna fiskulturna sala u potpunosti sređena posle više godina i učenici i profesori su dobili savremene i bezbedne uslove za izvođenje nastave fizičkog. Pre rekonstrukcije u parketu su postojale rupe koje su bile zalepljene trakom, a sada su osim hoblovanja i lakiranja parketa zamenjene oštećene pločice i urađeni svi neophodni radovi da bismo dobili jednu ovakvu salu kojom možemo da se ponosimo, istakao je Stevović i najavio rekonstrukciju fiskulturne sale u OŠ "Stanislav Sremčević".

Direktor TUŠ "Toza Dragović", Ivica Miljković, kaže da su pre nešto manje od desetak godina sređeni plafon, zamenjeno osvetljenje i stolarija na objektu, a da su rekonstrukcijom parketa fiskulturne sale, škola i đaci, uz podršku Grada dobili kvalitetnu salu za održavanje fiskulturne nastave. Sport i fizička aktivnost su veoma važni za mlade, ističe direktor Miljković, ali osim toga, škola ulaže i u sređivanje kabineta za održavanje stručne nastave smerova ove srednje stručne škole.

Galerija slika