InfoFoto: fkradnicki.com

REKONSTRUKCIJA: "Čika Dača" po najvišim evropskim standardima do 2021. godine

Autor: Jovana Mladenović
12:30 | Ponedeljak, 25 05 2020

Stadion "Čika Dača" trebalo bi u potpunosti da promeni izgled i bude rekonstruisan po svim evropskim standardima najviše kategorije. Plan je da se krene od zapadne tribine, a da kapacitet na kraju bude 25.000 ljudi. Vrednost početnih ulaganja biće od 10 do 12 miliona evra, a sredstva obezbeđuje država. Taj posao trebalo bi da bude završen do 2021. godine.

Za sada, nema preciznih informacija kada će "Čika Dača" zaista i zasijati u novom svetlu, ali je predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio izgradnju ili rekonstrukciju devet stadiona u našoj zemlji, među kojima je i kragujevački. Kako je rekao, oni će nakon toga imati sve UEFA standarde.

Direktor vladine Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević izjavio je da će do 2021. godine u Srbiji biti izgrađeno šest novih fudbalskih stadiona, dok će tri biti potpuno rekonstruisana, među kojima je, po svemu sudeći i "Čika Dača".

Za gradski stadion koji će biti uređen po svim evropskim standardima najviše, četvrte kategorije, država će finansirati izradu građevinskog projekta, a očekivanja su i prvu fazu izgradnje stadiona, Zapadne tribine. 

Vrednost početnih ulaganja u rekonstrukciju stadiona biće od 10 do 12 miliona evra, a kada bude bio u potpunosti izgrađen trebalo bi da primi oko 25.000 ljudi.