Info

Rekonstrukcija puta koji povezuje Grad Kragujevac i Opštinu Rača (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
08:05 | Četvrtak, 14 07 2022

U selu Resnik, na deonici puta koji ga spaja sa Opštinom Rača, u toku su pripremni radovi na saniranju kolovozne konstrukcije, za njeno asfaltiranje u dužini od 750 metara. Ukupna vrednost radova je oko 9 miliona dinara, od kojih je 7,5 miliona obezbeđeno konkursom podsticaja za izgradnju infrastrukture Ministarstva poljoprivrede, a ostatak iz gradske kase. Radove izvodi Preduzeće za puteve Kragujevac.

Radi se o nastavku radova na uređenju putne infrastrukture u Resniku, putni pravac koji spaja ovo selo sa opštinom Rača odakle je već asfaltiran put. 

Sa obe strane puta u dužini od 750 metara i širine četiri, urađene su bankine od po pola metara. Odvodnjavanje se rešava putem zemljanih kanala i propusta. Preko toga se radi kolovozna konstrukcija od kamenog materijala i završni asfaltni sloj saobraćajnice. 

Planirano je da se predmetni radovi završe u narednih deset dana i nakon asfaltiranja ovu saobraćajnica stavi u funkciju.

- Najveću zahvalnost dugujemo pomoći Ministarstva poljoprivrede i ministru Branislavu Nedimoviću, koji je, kako je i obećano, obezbedio 7,5 miliona dinara. Put ima utoliko veći značaj jer povezuje opštinu Rača sa teritorijom grada Kragujevca, a meštani dva sela dobijaju put ispred svojih domaćinstava i lakši i bezbedniji saobraćaj, rekao je obilazeći radove gradonačelnik Nikola Dašić.

U narednih mesec dana, budući da je već raspisana javna nabavka, očekujemo se rekonstrukcija sportskih terena za košarku, fudbal i rukomet u dvorištu Osnovne škole „Sreten Mladenović“, za šta je Grad obezbedio 1,2 miliona dinara.

Galerija slika