Info

REKORDAN broj zaraženih u Kragujevcu: Registrovano 50 NOVIH SLUČAJEVA

Autor: Branko Vukašinović
03:30 | Subota, 27 06 2020

Na teritoriji grada Kragujevca registrovano je 50 novih slučajeva zaraze Korona virusom, pokazuju najnoviji podaci Instituta za javno zdravlje Kragujevac. To je rekordan broj registrovanih slučajeva u jednom danu u našem gradu, a od početka epidemije zaraženo je ukupno 197 ljudi. Sa druge strane, u kragujevačkom Kliničkom centru, prema poslednjim informacijama, hospitalizovane su 52 osobe sa područja svih šest okruga koje ova zdravstvena ustanova pokriva. 

Prema poslednjim rezultatima koji su noćas do 2 sata analizirani u COVID laboratoriji “Kraguj” Instituta za javno zdravlje Kragujevac registrovana su 62 pozitivna pacijenta, tačnije, 50 iz Kragujevca, po tri iz Aranđelovca i Knića, dva iz Rače i po jedan iz Batočine, Lapova, Žagubice i Novog Pazara. 

Od početka epidemije do sada u Šumadijskom okrugu je ukupno uzorkovano 8.770 osoba, a zaražena su 262 pacijenta. Od tog broja, 197 pacijenata iz Kragujevca, 23 iz Aranđelovca, 14 iz Rače, po devet iz Topole i Knića, osam iz Batočine i dva iz Lapova.    

Prema poslednjim informacijama iz Instituta za javno zdravlje, u kućnoj izolaciji u Šumadijskom okrugu je trenutno 350 osoba, od kojih je 271 u Kragujevcu. 

Direktor Instituta za javno zdravlje Kragujevac, Dragan Vasiljević uputio je poruku građanima da budu discilinovani, kako bi pobedili Korona virus. 

Da bi totalno pobedili Korona virus, MORAMO da poštujemo sve preporuke koje smo odavno naučili. Potrebno je da budemo DISCIPLINOVANI, da se STRIKTNO pridržavamo svih preporuka i pokažemo da znanje zaista znači i ponašanje... U zatvorenom prostoru nošenje maski, rukavica i česta dezinfekcija ruku sa alkoholom i distanca od 2 metra. Na otvorenom, distanca 2 metra, česta dezinfekcija ruku... Ne pipajte rukama lice, oči, nos, dok ne dezinfikujete ruke”, poručio je direktor Instituta za javno zdravlje Kragujevac, Dragan Vasiljević.

U kragujevačkom Kliničkom centru trenutno se leče 52 pacijenta zaražena Korona virusom sa područja svih šest okruga koje ova zdravstvena ustanova pokriva, od kojih je osmoro na respiratoru.