InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

RENOVIRAN vrtić “Crvenkapa” (FOTO)

Autor: InfoKG
13:45 | Četvrtak, 16 05 2024

U vrtić „Crvenkapa“, koji je u proteklom periodu renoviran zbog požara, danas se vratilo svih 230 mališana koji su tokom rekonstrukcije bili razmešeteni u četiri vrtića. 

U prethodnom periodu deca su bila smeštena u četiri vrtića „Lane“, „Sunce“, „Naša radost“ i „Bambi“. Mališani su se brzo prilagodili na novi prostor i na najbolji način smo organizovali sve aspekte rada kako bi deca bila zbrinuta, roditelji zadovoljni, a zaposleni obavljali zadatke na najbolji mogući način”, rekla je rukovodalac i vaspitač vrtića “Crvenkapa”, Marija Šćepanović.

Prema rečima zamenika gradonačelnika, Dejana Ružića, osiguravajuća kuća je polisom pokrila štetu od požara i isplatila troškove od oko četiri miliona dinara.

Pre tri meseca, u delu vrtića koji je predviđen za jaslenu grupu izbio je požar i tom prilikom dim je napravio štetu i u ostalim prostorijama. Taj deo je kompletno saniran, zidovi su ošmirglani, okrečeni, sve je očišćeno i dezinfikovano. Pošto je požar izbio zbog kvara na staroj neonki, u celom vrtiću smo kompletno zamenili elektroinstalaciju i rasvetu i više ne postoji mogućnost da se u budućnosti desi nešto slično”, istakao je zamenik Ružić.  

Član Gradskog veća za obrazovanje, Dušan Aleksić rekao je da je deo u kom će od danas boraviti 230 mališana, 190 iz “Crvenkape” i 40 iz “Leptirića” kompletno renoviran.

Nakon par meseci renoviranja, uslovi gde će mališani boraviti su odlični. Ono što nas očekuje je uređenje jaslenog dela gde treba da se vrati stotinak dece. U narednom periodu će biti zamenjena stolarija”, kaže Aleksić.

Dodao je da se očekuje i početak radova na izgradnji novog vrtića, čime se radi i na proširenju kapaciteta od oko 400 mesta izgradnjom obdaništa pored “Crvenkape” i vrtića u Erdeču.