InfoFoto: kragujevac.rs

Renovirana fiskulturna sala u OŠ “21. oktobar“

Autor: InfoKG
09:00 | Petak, 21 10 2022

Rekonstruisana je fiskulturna sala u Osnovoj školi “21. oktobar” i otvorena za učenike. Vrednost radova je 3,2 miliona dinara, a novac je obezbeđen iz gradskog budžeta.  

Prema rečima gradonačelnika Nikole Dašića, to je četvrta fiskulturna sala rekonstruisana u ovoj godini, a do sada su radovi završeni i u osnovnim školama Julijana Ćatić u Stragarima i Đura Jakšić, kao i u Srednjoj stručnoj školi. 

Osnova škola “21. oktobar” je jedna od najstarijih škola u gradu, a kako kažu roditelji, jedna od najcenjenijih. Interesantan je podatak da je ovde zadnji put hoblovan parket pre 28 godina, tako da su uslovi za obavljanje nastave u ovoj sali zaista bili loši. Svi prozori koji su bili fiksirani leksanom, sada su otvoreni zahvaljujući novoj stolariji. Rekonstrukcijom toplovodne mreže imamo grejanje koje nije postojalo u sali, a parket je većim delom rekonstruisan. Sada imamo jednu ozbiljnu fiskulturnu salu u kojoj može da se radi sa decom u normalnim uslovima a kako kažu u školi, to je posebno važno posle korone. Ovo je način da decu odvojimo od ekrana, da ih vratimo sportu i druženju”, rekao je Dašić.

Škola „21 oktobar“ je škola za 21. vek. Mi smo jedina digitalna škola u regionu i red je da imamo i ovakvu salu, posebno posle ovih vremena kroz koja smo prošli tokom pandemije u zadnje dve godine kada su deca vrlo malo bila fizički aktivna. Pristojni uslovi za nastavu fizičkog mnogo nam znače posebno ako se ima u vidu da školu pohađa blizu hiljadu učenika”, rekla je direktorka Danijela Raletić .

Iz lokalne samouprave najavljuju da će do kraja godine raditi na izgradnji i rekonstrukciji dečijih igrališta i otvorenih terena za male sportove, kao i skejt parka.

Galerija slika