InfoFoto: kragujevac.rs

Renovirana fiskulturna sala u OŠ “Đura Jakšić”

Autor: InfoKG
14:00 | Četvrtak, 10 02 2022

Fiskulturna sala u Osnovnoj školi “Đura Jakšić“ nakon 25 godina je renovirana. Grad je u rekonstrukciju ove sale uložio milion i po dinara, a ostatak novca je obezbeđen od donatora. 

Zamenjeni su parket i stakla na prozorima, a postavljeni su i nova rasveta i koševi. 

Veoma je značajno da naša deca imaju normalne uslove za obrazovanje, a pre svega da vode računa o zdravom duhu i zdravom telu. Obnavljanju fiskulturne sale, u kojoj se ništa nije radilo više od dve decenije raduju se i bivši đaci koji su odavno izašli iz školskih klupa. Zbog loših uslova, a pre svega za bavljenje fizičkom aktivnošću, mnogi roditelji su decu upisivali u druge škole. Sada to neće morati”, kazao je gradonačelnik Nikola Dašić. 

Fiskulturna sala u OŠ Đura Jakšić, kako kažu nadležni, značajna je za sve naše sugrađane u Bresnici.

Grad Kragujevac nije mogao da dopusti da naša deca nemaju uslove za osnovne sportske aktivnosti. Parket je bio u rupama, nisu imali nijednu strunjaču, adekvatne table i koševe i opremu, a sredstva koja smo uložili u rekonstrukciju su mala u odnosu na značaj koji ova sala sada ima. U planu je bilo da sve završimo ranije, ali to nije bilo tako jednostavno jer je sala bila veoma ruinirana. Da završimo za dva i po meseca, pomogli su nam kompanije DAM i Sunce i roditelj Miroslav Kandić”, rekao je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović. 

Iz lokalne samouprave poručuju da svaka fiskulturna sala u Kragujevcu mora da bude obnovljena i sređena.