Info

Renoviranje Osnovne škole “Dragiša Mihailović” posle tri i po decenije (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Ponedeljak, 25 05 2020

Prilazni put u dužini od 80 metara do Osnovne škole “Dragiša Mihailović” u Stanovu danas je asfaltiran, a grad je za te namene izdvojio 800.000 dinara. Pored toga, na zgradi škole je u toku obnova fasade i zamena oluka, kao i postavljanje zaštitne ograde na igralištu. Iz škole najavljuju da je u planu i rekonstrukcija fiskulturne sale. 

Osnovna škola “Dragiša Mihailović” uveliko se priprema za novu školsku godinu, iako još tekuća nije okončana. Želja je da sve bude spremno za 1. septembar, kako bi se učenicima, ali i zaposlenima u školi, omogućili što bolji uslovi. 

Shodno tome, radnici Javnog komunalnog preduzeća “Šumadija” danas su asfaltirali prilazni put do Osnovne škole “Dragiša Mihailović”, u dužini od 80 metara, širine četiri metra. Pored toga, u toku je obnova fasade i zamena olučnih cevi na ovom objektu, kao i postavljanje zaštite ograde na igralištu u školskom dvorištu.      

Svi ovi radovi su finansirani iz gradske kase. Za asfaltiranje je grad obezbedio 800.000 dinara, dok je za obnovu fasade, zamenu olučnih cevi i postavljanje zaštitne ograde opredeljeno oko milion dinara. 

Ono što je od suštinskog značaja je da su ovo prvi ozbiljniji radovi na rekonstrukciji objekta od 1984. godine, kada je škola napravljena. Ovo je od velikog značaja za nas i na ovaj način omogučavamo bolje uslove prvenstveno učenicima škole, ali i svim zaposlenima. U skladu sa mogućnostima mi smo u prethdonom periodu renovirali i obnovili gotovo pola učionica i deo učeničkog prostora, opremili smo i kuhinju, a od početka ove škole godine počeo je da radi dnevni boravak u školi”, izjavio je za InfoKG direktor Osnovne škole "Dragiša Mihailović", Dalibor Tvrdišić. 

S obzirom na to da ova škola ima izdvojeno odeljenje u Malim Pčelicama, Tvrdišić kaže da su u toku pregovori da se organizuje prevoz učenika do magtične škole. Najavljuje da je u planu da se tokom sledeće godine rekonstruiše fiskulturna sala, renoviraju preostale učionice, ali i da se obnovi fasada na izdvojenom odeljenju u Malim Pčelicama.

Galerija slika