InfoFoto: Arhiva/nadanaumovic.rs

Reorganizacija zbog rekonstrukcije PU “Nada Naumović”

Autor: Branko Vukašinović
10:10 | Utorak, 11 09 2018

Zbog rekonstrukcije Upravne zgrade Predškolske ustanove “Nada Naumović“, Centralne kuhinje i vrtića “Bambi“, koji nisu obnavlјani više decenija, izmeštena su deca, zaposleni, oprema i nameštaj, u obližnja obdaništa, a predškolci u Osnovnu školu “Svetozar Marković”. Rok za završetak radova je 180 dana.

Deca su smeštena u vrtiće u blizini - Lane, Sunce i Crvenkapa, a predškolske grupe u OŠ “Svetozar Marković“. Iako izmeštena iz svog vrtića, deca su se dobro snašla u prostoru koji je primeren i njima namenjen. Alternativna rešenja poput mesnih zajednica, lokala i slično nisu adekvatna, tako da o tome nismo ni razmišlјali. Uz konsultaciju sa prosvetnom savetnicom, u pomenutim vrtićima formirane su grupe i po, pa zbog toga sa decom sada rade po tri vaspitača. Iako su grupe nešto brojnije, još uvek su u okviru normativa i nisu veće od onih koje smo do skoro imali u većini naših vrtića na dva vaspitača”, kaže direktorka PU “Nada Naumović“, Milka Simić.  

Centralna kuhinja, koja obrocima snabdeva devet vrtića “Nade Naumović“, zbog radova je izmeštena u centralnu kuhinju Predškolske ustanove “Đurđevdan“. 

S obzirom na njenu namenu i kapacitete, u obe predškolske ustanove je došlo do izmena režima ishrane. Ručak se servira pre dnevnog odmora, a užina posle. Deca su se brzo prilagodila novom režimu ishrane, a to je zaposlenima u obe predškolske ustanove najvažnije. Ovakav režim smo imali i ranije, a neke predškolske ustanove u Srbiji i dalјe funkcionišu na taj način, jer smatraju da nakon ručka deca imaju kvalitetniji dnevni odmor, u smislu zdravijeg i čvršćeg sna”, kaže MIlka Simić.

Izmeštene su i pravna i služba računovodstva i sada se nalaze u dva lokala u naselјu Erdoglija, na adresi Voje Radića, odnosno Prvoslava Stojanovića.