InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Resnik pobednik Šumadijskih zimskih igara 2023.

Autor: InfoKG
10:30 | Nedelja, 23 04 2023

Resnik je pobednik Šumadijskih zimskih igara 2023. U finalu održanom u hali Šumadija sajma, ekipa Resnika bila je bolja od Novog Milanovca, Poskurica i Dobrače. Nagrade pobednicima, u ime grada,  uručio je Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada Kragujevca.

"Posle četiri meseca Šumadija je dobila pobednika. Tokom održavanja igara, kroz nadmetanje u veštinama i znanju, neko se prisećao a neko naučio nešto novo ali svakako smo mnogo toga dobrog učinili za šumadijsko selo, kazao je predsednik Petrašinović.  Šumadijske zimske igre su spoj ljudi, muzike, igre, folklora i sve to da bismo očuvali tradiciju i običaje srpskog sela. Bez jakog srpskog sela nema ni jake srpske države, nema ni jakog grada i zato je ova manifestacija veoma važna, istakao je on i podsetio da su  igre  prilika da gradska uprava čuje koje su potrebe ljudi sa seoskog područja kako bismo zajedno učinili sve da ih obezbedimo i mladog čoveka i njegovu porodicu zadržimo na selu obezbeđujući putnu infrastrukturu, uličnu rasvetu, napon struje, da svakom selu obezbedimo zdravstvenu ambulantu, da obnovimo škole, domove kulture, napravimo igrališta, popravimo ono što ne valja i unapredimo ono  što je dobro. To je ono što je naš zadatak za šumadijsko selo, za jaku Šumadiju", kazao je Petrašinović i čestitao pobedniku ali i svim učesnicima i organizatoru.

Na ovogodišnjim Šumadijskim zimskim igrama u organizaciji Centra za strna žita i razvoj sela, pod pokroviteljstvom grada i uz podršku brojnih prijatelja, koje su počele u januaru, takmičilo se 15 sela. Medijski pokrovitelj Šumadijskih zimskih igara 2023 je Radio televizija Kragujevac i svaki takmičarski susret emitovan je na programu. Tokom održavanja igara u selu domaćinu održane su tribine za poljoprivrednike a u ambulantama, školama ili domovima besplatni zdravstveni pregledi za meštane.