Info

Rezimirali smo 1000 vaših komentara povodom incidenta na Autobuskoj stanici - Evo šta ste rekli o tome...

Autor: Jovana Mladenović
14:00 | Četvrtak, 19 09 2019

Incident na kragujevačkoj Autobuskoj stanici, do koga je došlo zbog peronske karte, uzdrmao je ne samo ovdašnju, već i javnost širom Srbije. Portal InfoKG objavio je tada ekskluzivne snimke, a vest je, u najkraćem roku, obišla sve nacionalne medije, društvene mreže, te stigla i do suda.

Na snimku bezbednosnih kamera, podsetimo, se vidi da se jedna putnica raspravlja sa obezbeđenjem (oko peronske karte), te da je izgurana, nakon čega je nasrtala na radnika, polila ga vodom, te takoreći fizički obračun između njih dvoje i najzad njeno savladavanje od strane radnika obezbeđenja tako što ju je oborio na pod i savio joj ruke na leđa i pritom je kolenom zadržavao da ne može da se pomeri. 

Lisice na ruke, pod sumnjom da je izvršio krivično delo zlostavljanje i mučenje, radniku fizičko-tehničkog obezbeđenja stavila je kragujevačka policija, a u Osnovnom sudu mu je određen pritvor do 30 dana.

Dok čekamo da priča dobije konačni epilog, sumiramo vaše utiske o ovom nezapamćenom incidentu. Oko 1000 komentara, koliko ste ostavili na našoj Facebook stranici ispod tekstova koji su se bavili ovom temom, grupisali smo i naveli najrelevantnije, obuhvativši sve reakcije, ali bez ponavljanja istih/sličnih. Napominjemo da smo pogrdne nazive prikrli ili potpuno izostavili tamo gde je bilo neophodno, a nije narušavalo kontekst komentara.

TO JE IPAK ŽENA...

- Bez obzira na sve, ko je kriv, ko je nevaspitan, niko ne bi voleo da vidi kako vašoj majci, sestri, ženi neko zavrće ruku i baca je na zemlju pa da je kriva po 100 puta...

- Osim sto podignu slusalicu i ne javljaju se na telefon da daju informacije, za šta su i plaćeni tu, sad su krenuli i da sprovode silu. Ovi pametnjakovići što pišu ako tako i treba, bas bih volela da vidim kako bi reagovali da je njihova, ćerka, sestra, majka, supruga na mestu ove žene!

- Sram bilo sve vas licemerne koji podržavate nasilje. Pogotovo nad ženama.

- Ovako se ne postupa ni sa muškarcima a kamoli sa jednom ženom bez obzira kakvo je njeno ponašanje. Isti taj i ostali dnevno propuste bar njih 50 da prođu bez peronske karte

- Bacio ženu na beton i to je ono što jako bode oči!!!

PRAVDA ZA GOSPODINA...

- Biznis je biznis, ako imaš kartu udji, nemaš kartu izadji (prosto)...Narodna poslovica "ako nećeš milom, onda ćemo silom"... Pravda za gospodina, a gospodja je prošla na audiciju za PINK rijaliti

- Ja bih volela da vidim kako bi gospođa prošla da je fizicki napala službeno lice u nekoj drugoj demokratskoj zemlji...

- Koliko vidim žena je njega lepo izudarala, ovde nisam zapazila nijedan udarac upućen njoj već se čovek poneo strogo profesionalno. Ovde je žena nasilnik.

- Radnik obezbeđenja je postupio po zakonu o privatnom obezbeđenju. Nije prekršio nikakvo pravo ove žene koja nije poštovala pravila autobuske stanice. On ima licencu za rad u agenciji za obezbeđenje. Pitao bih sve vas da ste na njegovom mestu kako bi se ponašali da vas neko vređa i udarao.

- Čovek radi savesno svoj posao, a neko ga udara, psuje, vređa. Nije je tukao nego samo profesionalno sprečio dalje nasilje i iživljavanje. Branio sebe i svoj posao. Pa zar zbog toga da ide u pritvor on, a ne ONA koja je ovo izazvala?

- Uvek se osudjuje pogresna osoba ovaj covek je najmanje kriv, nju niko ne osudjuje, a vidi se na snimku da je ona kriva.

- Inače čoveka poznajem, i kao čovek koji poznaje zakon ispunjeni su svi uslovi za upotrebu fizičke snage koju je MT. primenio u meri koja nije nanela štetu licu i prestao je sa upotrebom kad je otpor savladan, a inače i poznajem čoveka tako da čovek je profesionalac, a drugi koji ga ljagaju mogu samo da kažem stavite se na njegovo mesto šta bi vi uradili?

- Ako on nema prava ovo da uradi ne znam zbog čega ostali plaćaju peronsku, mogli bi po uzoru na "gospođicu" svi da ulaze bez peronske.

- Sramota, a kriminalci izlaze za 2 dana

- Profesionalno odrađen posao bez udarca samo poluga na ruci

- Sad, kada sam pročitao da je putnica iz Beograda sam na strani radnika obezbeđenja, iako se protivim svakoj vrsti nasilja. Na njegovoj sam strani zato što bi dotična u Beogradu bez prigovora platila peronsku kartu i bez reči ušla na peron, a u Kragujevcu joj je došlo da se svađa i udara radnika obezbeđenja.

- Kao sluzbenik obezbeđenja takođe, ne vidim šta je on uradio loše. Jedina stvar koju bih mogao reći jeste da je mogao ranije da spusti na zemlju čim ga počela udarati.


DEVOJKA JE SRAMOTA ZA ŽENSKI ROD... 

- Ona je ovde i dobro prošla, da je sreće otac bi je vaspitao, a ne ovaj nedužni čovek koji radi svoj posao, pa i ako je prekršio svoja ovlašćenja....

- Devojka je sramota za ženski rod. Šta je zaslužila to je i dobila

- Čuj ovo, viče iz sveg glasa kako ne može da diše, a može da vrišti ko u filmu strave i užasa.

- Pa ona mu je opalila šamar, nasrće na njega. Čista histerija.

- A što je ona njega maltetirala na radnom mestu i fizicki nasrnula nikom ništa!?

-Ona treba da odgovara za napad na službeno lice u vršenju dužnosti i ja plaćam tu peronsku kartu. Šta treba da uđem na stanicu i nabodem čoveka i da ga posle tužim i da prodjem nekažnjeno...

- Kada dobije po nosu, onda je žena, a pre toga razjarena mačka koja grebe, udara i ko zna šta je sve psovala.

NI TAMO, NI VAMO...

- Ne sme niko nikog da udara ni ona njega ni on nju, ne sme niko nikog šta vam nije jasno?

- Realno gledano ni ovo nije ceo snimak. Isečeno je gde je on nju šutnuo i još neke stvari koje je ona uradila

- I nju i njega u aps. I to zajedno da odmaraju.

- Nevaspitanje i njeno a i radnik obezbeđenja isto se ružno postavio, čovek u tim godinama nije mu dosledno takvo ponašanje i to baš kad je u pitanju jedna žena. Tu su nadležni organi da to presude, snimak govori sve

- Trebao je odmah da pozove policiju i pusti je, a oni neka se **** sa njom. Onda on miran a njoj kazna za remećenje javnog reda i mira. Ovako ******* zbog ***** histerične.

- Danas su se srele dve budale, udario tuk na luk..

- Njemu dojadili nered, nepoštovanje i anarhija. Njoj dojadila opšta bahatost i pljačka. Nisu krivi ni on, ni ona, već jedna bedna država u kojoj živimo.

ON JE KRIV...

- Ovo je tesko ***** od čoveka, koliko je ljudi maltretirao kada je bio u socijalnom, totalno bezobrazan i arogantno stvorenje i treba da odgovara za svoja dela

_ Čovek iz obezbedjenja je kriv zato što je muškarac, trebao je da stoji mirno kao onaj konobar dok mu ona "gospođa" lupa šamare i svi bi rekli bravo..

- 5 godina bih ja njega zatvorio

- Pa što mangup ne zavrnu ruku nekom muškarcu

- Ma ako nije imaka kartu mogao je da je zadrži i pozove policiju a ne da se ponaša tako siledžijski

- Je l' vidite vi kako je on njoj uvrnuo ruku? Je l' vidite vi čoveka od 100kg kako sedi na ženi od 40kg. Je l' pravite razliku uopšte???

- Da je neki od dva metra nabildovani i oči kao u lisice, ćela bi mu nosio prtljag i pozdravljo kao kineskog premijera

- Dajte snimke da vidimo kako pušta poznanike bez karte

- Nije smeo onako da je cima i razvlači!

- ***** uhapsiti ko je on da nekom uvrće ruku ima državne službe za to

- Pre samo dvadesetak dana me isti ovaj ******** nije pustio sa detetom od 6 meseci iako sam mu pokazala da majka upravo kupuje peronsku za obe. Jasno je bilo da želim samo da prođem kako bih ušla pre nego što se autobus popuni. Kakav odiotluk i iživljavanje....

- Sa dotičnom matorom ******* sam imao pre nekoliko meseci verbalni sukob,a malo je trebalo da ga izmlatim kada je jedna gospođa ušla i pala u nesvest u centru za socijalni rad "Solidarnost" nedozvoljavajući joj da sedne i nije dozvoljavao da joj donesu vode. Sve su to zabeležile bezbednosne kamere, ali niko nije reagovao sem mene. Sramota ko sve ne obavlja takve poslove.

SAD MOGU OBOJE U RIJALITI...

- Oboje u rijaliti

- Sad pravac na PINK

 

VAŽNO DA SE SNIMA...

- Sramota je da svi gledaju i snimaju, a niko da ga skloni

- A ovi muškarci gledaju kako se iživljava? Da se nisu uplašili da i njih ovako ne drži, pa ništa ne preduzimaju!?
    
- A svaka čast ovim ljudima što stoje pored i ne rade nista...