InfoFoto: SPD Radnički

Ristić OBORIO Ginisov rekord: 420 kombinacija zgibova i sklekova za 60 minuta (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Ponedeljak, 14 10 2019

Kragujevčanin Srđan Ristić oborio je Ginisov rekord pošto je za 60 minuta uradio 420 kombinacija zgibova i sklekova, a to je za osam više u odnosu na stari rekord. S obzirom na to da je obaranju rekorda prisustvovala komisija Rekord instituta iz Nemačke, rezultat je odmah verifikovan i Ristiću je uručen sertifikat na licu mesta.  

U hali “Gordana Goca Bogojević” organizovan je nesvakidašnji događaj na kom je Kragujevčanin Srđan Ristić oborio Ginisov rekord. Naime, Ristić je trebalo da uradi više od 412 zgibova i sklekova za 60 minuta, što je svetski rekord, koji, kako kaže, dve godine niko nije uspeo da obori. On je u tome i uspeo i uradio je ukupno 420 kombinacija zgibova i sklekova za sat vremena.  

Oboriti bilo koji svetski rekord je ogorman uspeh, a tek u ovako teškoj disciplini je još veći. Bilo mi je izuzetno teško i naporno, jer sam ovu kombinaciju radio sa punim sklekom, što inače nije slučaj da se radi. Sudija je bio dosta strog i rigorozan, ali i fer i korektan. Uradio sam i više od 420 kombanacija zgibova i sklekova, ali samo mi je toliko bilo priznato. Kada sam stigao do polovine odrađenih kombinacija, krenuo sam da se borim sa samim sobom. Ma koliko god da sam fizički bio spreman, psiha je ta koja je presudila da izguram do kraja i oborim rekord”, izjavio je za InfoKG Srđan Ristić.  

Obaranju rekorda prisustvovala je i komisija Rekord instituta iz Nemačke, koja je verifikovala ovaj rezultat i na licu mesta mu je uručen sertifikat i medalja. 

U okviru ovog nesvakidašnjeg događaja organizovan je i bogat program. Specijalni gost bio je velemajstor i svetski rekorder Muhamed Kahrimanović iz Nemačke, koji je izveo “Hamer hand show”. Program su upotpunili i Trening centar “Grom”, Klub borilačkih sportova “Gladijator”, Karate klub “Junior”, Rvački klub “Kragujevac”, kao i Primenjeni aikido “Lazović”. Kompletnu podršku Srđanu Ristiću u organizovanju ovog događaja pružilo je Sportsko privredno društvo "Radnički". 

Podsetimo, Srđan Ristić je u oktobru 2016. oborio Ginisov rekord u broju urađenih sklekova za sat vremena, odradivši čak 2.370. Međutim, Ginisova komisija nije verifikovala taj rezultat, jer je Ristić kasno poslao snimak obaranja ovog rekorda. Opširnije ovde: Bravo! Kragujevčanin oborio Ginisov rekord u broju urađenih sklekova.

Galerija slika