InfoFoto: Arhiva

Ristić u novom pohodu na Ginisov rekord

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Sreda, 09 10 2019

Kragujevčanin Srđan Ristić pokušaće da obori još jedan Ginisov rekord i to u disciplini “Burpee pull ups in 60 minute”, kombinacija zgibova i sklekova, u nedelju, 13. oktobra, od 16 časova u hali “Gordana Goca Bogojević”, nekadašnjoj hali “Park”, a ulaz je besplatan.  

Prema Ristićevim rečima ovaj svetski rekord već dve godine niko nije uspeo da obori, tačnije da uradi 412 zgibova i sklekova za 60 minuta.  

U potpunosti sam spreman za obaranje rekorda i očekujem da ću u tome uspeti, s obzirom na to da na treninzima uradim znatno veći broj kombinacija zgibova i sklekova za 60 minuta od potrebnog. Nadam se da neće biti nekih nepredviđenih okolnosti, koje bi me eventualno omele u obaranju ovog rekorda. Pozivam sve zainteresovane da prisustvuju ovo jedinstvenom događaju i pruže mi podršku u obaranju rekorda”, izjavio je za InfoKG Srđan Ristić. 

Obaranju rekorda prisustvovaće i komisija Rekord instituta iz Nemačke, koja će, ukoliko Ristić uspe u svojoj zamisli, da verifikuje rezultat i da mu uruči na licu mesta sertifikat i medalju. 

U okviru obaranja ovog rekorda biće organizovan bogat program. Specijalni gost će biti velemajstor i svetski rekorder Muhamed Kahrimanović iz Nemačke, koji će izvsti “Hamer hand show”. Program će upotpuniti i Trening centar “Grom”, Klub borilačkih sportova “Gladijator”, Bokserski klub “Lukač”, Karate klub “Junior”, Rvački klub “Kragujevac”, kao i Primenjeni aikido “Lazović”. Kompletnu podršku Srđanu Ristiću u orgnaizovanju ovog događaja pružilo je Sportsko privredno društvo Radnički. 

Podsetimo, Srđan Ristić je u oktobru 2016. oborio Ginisov rekord u broju urađenih sklekova za sat vremena, odradivši čak 2.370. Međutim, Ginisova komisija nije verifikovala taj rezultat, jer je Ristić kasno poslao snimak obaranja ovog rekorda. Opširnije ovde: Bravo! Kragujevčanin oborio Ginisov rekord u broju urađenih sklekova.