InfoFoto: Privatna arhiva

Roditelji đaka OŠ “Dragiša Mihailović”: Želimo da se nagradi trud i rad učiteljica Katarine Jevremović i Milice Vujsić

Autor: InfoKG
09:00 | Sreda, 01 02 2023

Grupa od oko 60 roditelja učenika Osnovne škole “Dragiša Mihailović” u Stanovu želi da se nagradi rad učiteljica Katarine Jevremović i Milice Vujsić, zbog njihove posvećenosti deci. Najavljuju da će ih prijaviti na konkurs “Najbolji edukatori Srbije 2022.”, koje objavljuje udruženje Živojin Mišić, kao i za godišnju nagradu grada Kragujevca - Đurđevdansku nagradu. 

Obzirom na činjenicu da gore pomenute učiteljice rade sa našom decom već četvrtu godinu zaredom imali smo prilike da se do sada uverimo bezbroj puta u njihove metode koje se odlikuju inovativnošću, entuzijazmom, posvećenošću, aktivizmom, spremnošću da uče, da se usavršavaju i prilagođavaju modernim potrebama obrazovanja, da primenjuju nove metode i sredstva u nastavi, da učenike uče kako da primenjuju znanje i tako ih pripremaju za savremene zahteve u budućnosti. One su pokretači pozitivnih promena u svojoj okolini, pioniri napretka i postizanja natprosečnih rezultata”, navodi se u saopštenju grupe roditelja đaka Osnovne škole “Dragiša Mihailović”.

Roditelji naglašavaju da su u radu ove dve učiteljice karakteristične mnogobrojne vannastavne aktivnosti, ali  i projekti u kojima deca sa zadovoljstvom učestvuju, a u krajnjem ishodu, kako kažu, na taj način menjaju zajednicu u kojoj živimo. 

Želimo da skrenemo pažnju direktoru Osnovne škole “Dragiša Mihailović”, kao i Ministarstvu prosvete i zamolimo ih da ove učiteljice budu prepoznate i nagrađene kao edukatori koji pokušavaju da unaprede društvo u kome živimo, tako što generacije koje dolaze usmeravaju ka pravim vrednostima”, zaključuju roditelji đaka ove škole.