Info

Rotarakt: Aukcijom dresova do mini olimpijskog kompleksa (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
15:08 | Sreda, 14 09 2016

Rotarakt klub Kragujevac, u saradnji sa matičnim Rotari klubom i partnerima, organizovaće u petak, 16. septembra, od 20 časova u Hotelu “Kragujevac” Aukciju dresova najuspešnijih srpskih sportista. Prikupljena sredstava od prodaje dresova biće namenjena za izgradnju mini olimpijskog kompleksa za takmičenja svih škola na nivou grada u Osnovnoj školi “Svetozar Marković”.

Na Aukciji će biti ponuđeno više od 20 dresova sportista koji su osvojili brojna priznanja za našu zemlju. Zainteresovani koji žele da pomognu ne moraju da licitiraju, već je dovoljno da prisustvuju događaju, a cena karte je 600 dinara. Sve informacije o prodaji karata za Aukciju dresova najuspešnijih sportista naše zemlje možete pronaći na Facebook stranici Rotarakt kluba Kragujevac.

Prisutni će biti u prilici da pogledaju i idejno rešenje, tačnije kako će izgledati mini olimpijski kompleks.

Iz Rotarakt kluba poručuju da su se za Osnovnu školu “Svetozar Marović” odlučili jer već 12 godina nema sređeno dvorište i spoljne sportske terene, a i tek nedavno je dobila fiskulturnu salu.

Kako bi prikupili što više novca za igradnju mini olimpijskog kompleksa, članovi Rotarakt kluba su najavili da će organizovati i "Oktobarsku trku sećanja", koja je zakazana za 9. oktobar od 12 sati. Prošlogodišnja trka je okupila gotovo 300 učesnika, a od sponzora je prikupljeno više od 100.000 dinara doniranih u vidu sportske opreme štićenicima doma „Kneginja Ljubica“. Cilj je da ove godine na trci učestvuje od 700 do 1000 ljudi, a sva sredstva biće usmerena na izgradnju terena.

Rotarakt klub Kragujevac planira da pomenute akitvnosti organizuje svake godine, kao težnju da se sređuje po jedno dvorište osnovne škole na teritoriji grada Kragujevca. 

U galeriji pogledajte neke od dresova koji će biti ponuđeni na Aukciji. 

Galerija slika